Milieudefensie

Persbericht

Huiskamerbus vervangt caravans en tent
Milieudefensie maakt zich op voor kerst in Bulderbos

Amsterdam/Haarlemmermeer, 19 december 2001 --- Milieudefensie heeft gisteren een stadsbus, ingericht als huiskamer, in het Bulderbos geplaatst. De bus vervangt twee caravans en een tent die op last van de gemeente Haarlemmermeer en de rechter verwijderd dienden te worden. De bus geeft onderdak aan de deelnemers van de Bulderboswake die nu al zes weken duurt. De Bulderboswachters geven het bos niet op zolang er geen fatsoenlijke milieuregels komen die een grens stellen aan vervuiling, gevaar en lawaai door Schiphol.

Juridisch gezien is nu Schiphol aan zet. De luchthaven zou naar de rechter kunnen gaan om een ontruimingsvonnis af te dwingen. Kernvraag daarbij is of de Bulderboswachters inderdaad het recht hebben de afloop van het hoger beroep af te wachten dat zij hebben ingesteld tegen de onteigening van het Bulderbos.

De Bulderboswachters maken zich op voor de Kerst. Ook tijdens deze dagen blijven ze 24 uur per dag op het bos passen. In groepjes wisselen ze elkaar af. Op 26 december treedt 's avonds de Zaanse trekharmonicaspeler Age de Boer op in het bos. En op 27 december om 15.00 uur is er een uitvoering van een acapella groep met een speciaal kerstprogramma.

De Bulderboswachters protesteren met hun wake tegen het feit dat de beloofde milieugrenzen voor vervuiling, lawaai en gevaar er nog steeds niet zijn. En dat terwijl de aanleg van de vijfde baan gewoon doorgaat. De behandeling van de Wet Luchtvaart, waarin deze regels zijn opgenomen, is door de Eerste Kamer opgeschort.



Milieudefensie