Ingezonden persbericht

Sallandse Ruiterdagen in Raalte 26 tm 30-12 (paard)

RAALTE, 17-12-2001 -- RAALTE/MARIËNHEEM - De Sallandse Ruiterdagen beleven dit jaar hun twintigste editie. Het vijfdaagse ruitersportevenement trekt ook dit jaar weer honderden deelnemers uit de regionale en de nationale top. De Ruiterdagen zijn van woensdag 26 tot en met zondag 30 december in Manege Bartels in Mariënheem (gemeente Raalte). De organisatie verwacht meer dan tienduizend toeschouwers.

Vijf dagen lang komen zo'n achthonderd deelnemers in de ring voor in totaal een kleine tweeduizend ritten. Met name in de zwaardere rubrieken M, Z en ZZ om de aankomende (inter)nationale top in paardensport, afgewisseld met ruiters van regionale rijverenigingen. Op deze manier zijn de Ruiterdagen voor hen een goede mogelijkheid om zich te meten met de landelijke top.

Vergrote manege Om het groeiende evenement in goede banen te leiden, is de manege speciaal voor de Ruiterdagen onlangs vergroot met een grote inrijhal en een ontvangsthal. Dankzij de nieuwbouw, met een totale oppervlakte van 1100 vierkante meter, kan het evenement zich geheel onder één dak afspelen. Door de bouw van de nieuwe inrijhal ontstaat er een grotere springbak en kunnen meer bezoekers vanaf de zittribunes verrichtingen de deelnemende combinaties gadeslaan. De meer dan tienduizend bezoekers die de organiserende Stichting Sallandse Ruiterdagen verwacht kunnen gebruik maken van gratis parkeerplaatsen en verwarmde tribunes. Tot slot is een strodorp met kleine winkeltjes en een restaurant. Een deskundige commentator praat in de in kerstsfeer gebrachte manege de programmaonderdelen aan elkaar. Het Sallandse Ruiterdagen staan bekend als een gezellig evenement in de gezelligste tijd van het jaar.

Pony's De tweede en de derde dag van het nieuwe jaar is de ring van manege Bartels in Mariënheem voor de ponyruiters en -amazones. Het ponyconcours op woensdag 2 en donderdag 3 januari is inmiddels een belangrijk onderdeel van het programma van de Sallandse Ruiterdagen. Meer dan tweehonderd jeugdige deelnemers komen op deze twee dagen in de ring. Samen zijn ze goed voor zeker 450 ritten.



Ingezonden persbericht