Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van 2e kerstdag
11:15 woensdag 26 december 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Onder invloed

MEPPEL Afgelopen nacht werd op het Oosteinde een auto gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige man uit Zwolle, had teveel gedronken en werd aangehouden. Hij blies aan het bureau 605 µg/l (ongeveer 1,4 promille ) Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


* Diefstal uit autos

DROUWEN Gistermiddag is er ingebroken in een auto aan de Gasselterstraat. De ruit van het linker voorportier was ingeslagen. Niet duidelijk is nog of er iets weg is. Tijdens het onderzoek bleek dat er in nog een auto was ingebroken. Van deze auto was een tochtruitje ingeslagen en uit de auto werd een zonnebril gestolen.


* Inbraak in zaak

EMMEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een zaak aan de Houtweg. Daders kwamen binnen door het forceren van een raam. Uit een praktijkruimte werd een video en een camera weggenomen. Het is nog niet duidelijk of er meer weg is.


* Inbraak bij bedrijf

NIEUW BUINEN In de nacht van 1e op 2e kerstdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Dwarskade. De daders kwamen binnen door het forceren van een raam. In het kantoor werd een kluis opengebroken en daaruit werden enkele tienduizenden guldens gestolen. Er zijn geen aanwijzingen richting de daders.


* Man wordt vermist

EXLOO Sinds gistermiddag wordt een 84-jarige inwoner van Amsterdam vermist. De man logeerde samen met zijn echtgenote in een hotel aan de Hoofdstraat in Exloo. Gistermiddag rond 13.00 uur is de man met zijn auto, een Opel Corsa, voorzien van het kenteken FF-VZ-64, met onbekende bestemming weggereden. De man is af en toe wat in de war en voor een ongeluk wordt dan ook gevreesd.
Het signalement van de man: 1.74 m lang, is donkerblond en wat kalend. Hij draagt een bruine bril. Hij droeg een kaki broek, een overhemd met daarover een spencer en een bruin jack. Een ieder die kan bijdragen tot het terug vinden van de man, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Drenthe, onder telefoonnummer 0900-8844.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe