Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-12-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 11.15 uur
Vechtpartij

UTRECHT - Op het Vredenburg ontstond in de nacht van eerste op tweede kerstdag een vechtpartij waarbij diverse agenten betrokken waren. Toen twee agenten op het Vredenburg een dronken man wilden bekeuren omdat hij overlast veroorzaakte, werden zij hierin belemmerd door een andere man, een 35-jarige Utrechter.
De Utrechter werd een paar maal gemaand te vertrekken. Omdat hij hier niet aan voldeed, wilden de agenten ook hem aanhouden. Op hun beurt bemoeiden zich hier twee Utrechtse jongens mee van 14 en 18 jaar oud. Resultaat was dat de politie extra collegas ter plaatse riep en er een vechtpartij ontstond tussen de genoemde verdachten en de agenten. Met behulp van de wapenstok lukte het de politie alle verdachten aan te houden.
Zij werden ingesloten op het politiebureau.

Man breekt heup bij aanrijding

UTRECHT - Op kerstavond omstreeks zeven uur brak op de Maliesingel een 41-jarige man zijn heup toen hij op zijn fiets werd aangereden door een automobilist.
De 27-jarige automobilist kwam uit de richting van de Zonstraat en reed richting de Maliebaan. De snelheid van de auto was zo hoog dat de bestuurder zijn auto in de bocht naar rechts niet onder controle kon houden. De auto draaide 180 graden en raakte daarbij de fietser die op het fietspad dezelfde richting opreed als de automobilist. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.

Vijf verdachten aangehouden voor diefstal (uit) auto

UTRECHT Tijdens de kerstdagen werden vijf mannen op heterdaad betrapt toen zij in een auto aan het inbreken waren.
Dinsdagmiddag werden twee jongens betrapt bij een auto. Een getuige zag dat de jongste van de twee, een 10-jarige Utrechter bij een auto aan het rommelen was met de bedrading van de auto. Zijn 11-jarige vriendje kon naar aanleiding van het opgegeven signalement van een getuige eveneens in de omgeving worden aangehouden. Een 47-jarige Utrechter werd betrapt in de nacht van dinsdag op woensdag toen hij rond middernacht aan het Moreelsepark een autoruitje insloeg.
Op eerste kerstdag werd een 17-jarige Utrechter aan de Asch van Wijckstraat aangehouden na een korte achtervolging. Hij werd betrapt toen hij uit een auto vluchtte bij het zien van surveillerende agenten.
Een 25-jarige Utrechter werd op eerste kerstdag s avonds omstreeks half acht op heterdaad betrapt toen hij aan de Korfoedreef inbrak in een auto.

Inbreker betrapt

UTRECHT - Aan de Fortunadreef werd in de kerstnacht een 28-jarige man aangehouden die had ingebroken bij een winkel in winkelcentrum Overkapel.
Nadat agenten de man op heterdaad hadden betrapt, vluchtte hij weg. Helaas voor hem rende hij zonder uit te kijken de Fortunadreef op waar net een politie-auto kwam aanrijden. De man botste tegen de auto op en liep licht letsel op aan zijn jukbeen.
De dief werd aangehouden en ingesloten.

Woninginbrekers betrapt
UTRECHT - Een 33-jarige man uit IJsselstein en een 13-jarige Utrechter werden op eerste kerstdag betrapt toen zij in een woning aan het inbreken waren.
Aan de Prins Bernhardlaan werd de 13-jarige jongen aangehouden die langs de deuren ging om als zogenaamde bezorger van een huis-aan-huisblad zijn fooi over het afgelopen jaar te innen. Nadat de jongen weg was bemerkte een bewoonster dat haar portemonnee was gestolen. De jongen werd betrapt in een trapportaal van de flatwoning. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. Omdat hij minderjarig was, werd zijn familie ingelicht.
Aan de Julianaweg werd omstreeks acht uur s avonds door getuigen gemeld dat een man verdacht bezig was bij een woning. Agenten omcirkelden de woning en kwamen de verdachte tegen in de brandgang richting t Goylaan. De 33-jarige man probeerde weg te fietsen, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Hij had gereedschap bij zich, dat hij vermoedelijk uit de woning had gestolen.

Joyrider
UTRECHT Omdat hij a-sociaal reed en een rood verkeerslicht negeerde, werd op eerste kerstdag s avonds om negen uur de bestuurder van een personenauto staande gehouden aan de Beneluxlaan. De bestuurder van de auto bleek een 15-jarige jongen te zijn. Zijn ouders werden in kennis gesteld en tegen de jongen werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden door rood.

Illegaal vuurwerk en hennep
UTRECHT - Aan de Noordzeestraat werd maandagmiddag omstreeks vijf uur een 36-jarige man in zijn woning aangehouden.
In de woning van de man werd ongeveer 40 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen en een hennepplantage met ongeveer 100 planten. Ook bleek er te zijn gerommeld met de electriciteitstoevoer. Alles werd in beslag genomen en de man werd meegenomen naar het bureau.

Vechtpartij
UTRECHT - Maandagmiddag omstreeks twee uur werd de politie door diverse getuigen gebeld dat er een vechtpartij gaande was op de Voorstraat.
Bij de vechtpartij raakte een man gewond (leeftijd onbekend). Medewerkers van de parkeerpolitie zagen dat mannen die bij de vechtpartij waren betrokken, er in een auto vandoor waren gegaan. De auto werd achtervolgd en op de Monicabrug tot stilstand gebracht. De inzittenden werden allen aangehouden. Het betroffen drie Utrechtse mannen in de leeftijd van 22, 26 en 27 jaar. Zij werden ingesloten voor verhoor.