Politiebericht Eindhoven e.o. 26-12-2001

1e Persbericht 26 december 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte aangehouden na vernieling auto Op de Canneshof is woensdagochtend rond 3.40 uur een 27-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht het vernielen van een buitenspiegel van een auto die geparkeerd stond op de Fransebaan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Beroving
Op de Dr. Schaepmanlaan is dinsdagavond tussen 19.00 en 23.00 uur een 25-jarige man uit Luxemburg beroofd. De man liep over de Dr. Schaepmanlaan toen hij plotseling van achteren werd vastgepakt. Het slachtoffer kan zich niet meer herinneren wat er daarna gebeurd is. Toen hij bij kwam miste hij zijn portemonnee met daarin een bankpas, ongeveer 30 gulden en een identiteitskaart. Hij liep een paar bulten op zijn hoofd op en klaagt over pijn aan zijn ribben. De politie vraagt getuigen van het gebeurde contact op te nemen via 0900-8844.

Eindhoven: Twee gewonden bij verkeersongeval
Op de kruising Boutenslaan Gestelsestraat zijn dinsdagavond rond 23.30 uur een 18-jarige automobilist en een 21-jarige automobilist, beiden Eindhovenaren, met elkaar in botsing gekomen. De 21-jarige bestuurder reed over de Gestelsestraat en verleende op het eerder genoemde kruispunt geen voorrang aan de 18-jarige automobilist die van links over de Boutenslaan aan kwam rijden. De 21-jarige bestuurder en zijn 19-jarige bijrijdster uit Eindhoven zijn, met respectievelijk een lichte hersenschudding en nekklachten, overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Tasjesroof
Op het 18 Septemberplein is dinsdagavond rond 18.30 uur een 42-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. De vrouw liep over het 18 Septemberplein toen plotseling een scooter haar van achteren naderde. Op de scooter zaten twee mannen. Een van hen trok aan haar tas waardoor het hengsel brak en de vrouw op de grond viel. De daders zijn er vervolgens met de tas, met daarin een paar honderd gulden, sleutels, een portefeuille, twee pakjes sigaretten, een agenda en een aantal pasjes, vandoor gegaan.

Eindhoven: Verdachte aangehouden na inbraken in autos Na een onderzoek in de omgeving kon de politie woensdagochtend rond 3.15 uur op de 1e Lieven de Keylaan een 15-jarige Eindhovenaar aanhouden. Hij wordt verdacht van een aantal inbraken in geparkeerde autos op de Pisanostraat. Van de autos werd een portierraam ingeslagen en er werden autoradios weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Brand in berging
In een berging van een woning aan de Houtse Parallelweg is woensdagochtend rond 7.00 uur een brand ontstaan. De 40-jarige bewoner werd plotseling wakker van een vreemd geluid. Toen hij naar buiten keek zag hij dat zijn berging in brand stond. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De politie stelt een onderzoek in.

Best: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Nazarethstraat zijn dinsdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur een televisie, een videorecorder, geld en serviesgoed gestolen. De dader is binnengekomen door een voordeur open te breken.

Deurne: Onder invloed
Op de Kranemortelweg is woensdagochtend rond 4.45 uur een 29-jarige automobilist uit Deurne met zijn auto van de weg geraakt. De auto was op de rand van een sloot terechtgekomen. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder een behoorlijke slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 2,00 uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 11 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Sieraden en geld gestolen
Uit een woning aan de Hulsbos zijn dinsdag tussen 13.00 en 22.15 uur geld en sieraden gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.

Geldrop: Botsing veroorzaakt met slok te veel op Na een onderzoek in de omgeving kon de politie woensdagochtend rond 3.45 uur op de Leemkuijlen een 19-jarige inwoner van Geldrop aanhouden. Hij wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding. Op de Ganseboom was de verdachte kort daarvoor met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Uit onderzoek bleek dat hij de botsing had veroorzaakt met de auto van zijn ouders, die hij zonder toestemming had meegenomen. Ook bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat hij een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 0,90 uit. Tegen de 19-jarige verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Inbraak in woning
In een woning aan de Norbertusdreef is dinsdag tussen 14.30 en 23.45 uur ingebroken. De dader is binnengekomen door aan de achterkant van de woning een deur open te breken. Het is nog niet bekend wat uit de woning wordt vermist.

Valkenswaard: Geld en sieraden gestolen
Uit een woning aan de Kerkakkerstraat zijn dinsdag tussen 15.00 en 22.30 uur een paar honderd gulden en sieraden gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen.