Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-12-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 26 december 2001 (2e kerstdag)

Groningen: verwarde vrouw levert gevaar op voor verkeer De politie heeft dinsdag tegen de avond een 29-jarige inwoonster van Lemmer aangehouden die het verkeer op de Europaweg in Groningen in gevaar bracht. De vrouw zwalkte in het donker over de rijbaan en liep gewoon voor rijdende autos langs. Het leek of ze dronken was. De vrouw werd voor haar en anders veiligheid ingesloten aan het politiebureau. Omdat ze tevens een zeer verwarde indruk maakte werd ze onderzocht door een GGD=arts. Die adviseerde nader onderzoek door het COCB. In overleg met deze instantie is de vrouw na enkele uren weer op straat gezet. Daarna heeft de politie geen klachten meer over haar gehad.

Siddeburen: auto in de sloot
Vermoedelijk door een hagelbui is dinsdagavond op de Rijksweg 33 bij Siddeburen een 41-jarige automobilist uit Appingedam van de weg geraakt en in de sloot langs de weg geraakt. De auto raakte daarbij flink beschadigd. De bestuurder leek er aardig van te zijn afgekomen. Hij is voor onderzoek nog wel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Mensingeweer: auto uit de bocht
Een 36-jarige Ulrumer is dinsdagnacht gewond geraakt nadat hij met zijn auto op de Provincialeweg tussen Winsum en Mensingeweer uit de bocht vloog en in de struiken terechtkwam. Hij had een hoofdwond en klaagde over zijn rug. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hij reed vermoedelijk met een te hoge snelheid waardoor de auto in een slip raakte. De flink beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Aduard: alcomobilist
Een 61-jarige automobilist uit de gemeente De Marne is dinsdagnacht op de Burgemeester Seinenstraat in Aduard betrapt bij het rijden onder invloed. Betrokkene werd gecontroleerd vanwege onzeker rijgedrag waarbij bleek dat hij 1.7 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Delfzijl: inbraak kapsalon
De politie heeft dinsdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een kapsalon op Kuilsburg in Delfzijl. De ruit uit de voordeur bleek eruit te zijn. Tevens bleken enkele spullen van de balie eraf te zijn gegooid. Vermoedelijk zijn er enkele cosmeticaspullen meegenomen.

Musselkanaal: er was geen plaats meer..
Een 18-jarige zwerver heeft vanwege de kerstgedachte dinsdagnacht een slaapplaats aangeboden gekregen in het politiebureau te Stadskanaal. Na een tip over een inbraak in een schaftkeet op het gemeentelijke opslagterrein aan de Akkerweg in Musselkanaal werd de man slapend aangetroffen in de keet. Omdat hij geen officiële toestemming had, moest hij eruit. Er was voor hem echter geen slaapplaats meer in herberg of stal. Daarom besloten de politiemensen in dit geval, vanwege de kerst, de nacht te laten doorbrengen op het warme politiebureau. Vanmorgen verliet hij het bureau weer, de wijde wereld in.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 8844 (30 ct/min).