Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-12-2001 Politiebericht district Kerkrade
Woensdag 26 december 2001

Landgraaf Uitslaande brand

Op dinsdagochtend 25 december, omstreeks 6.40 uur, ontstond er een forse brand in een woning gelegen in de Margrietstraat in Landgraaf. Drie bewoners, een vrouw van 49 en twee mannen van 52 en 31 jaar oud werden naar het ziekenhuis in Heerlen gebracht in verband met ademhalingsmoeilijkheden. Het pand brandde geheel uit. Het naastgelegen pand liep eveneens zware brand- en waterschade op. Ook belendende percelen liepen schade op. De bewoners van een 5-tal woningen werden geëvacueerd en elders ondergebracht. Door de technische recherche wordt een onderzoek naar de oorzaak van de brand ingesteld.

Kerkrade Inbraak in bedrijf

Op 25 december werd ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijf gelegen aan de Tunnelweg in Kerkrade. De afrastering rond het bedrijf was doorgeknipt waarna men zich toegang tot het terrein verschafte. Na het forceren van een luik kwam men in de bedrijfsruimten. Een aantal ruiten van kantoren werden vernield en kasten werden opengebroken. Gestolen werd ondermeer huishoudelijke apparatuur.

Vaals Inbraak in bedrijf

Ook een bedrijf aan de Sneeuwberglaan in Vaals kreeg ongewenst bezoek. Na het vernielen van een ruit van een rolpoort verschafte men zich toegang. Gestolen werden een motorzaag en een heggenschaar.

Ook in een woning in Vaals in de Laatbankstraat- werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Het slot van de voordeur werd geforceerd. Gestolen werden een GSM, rugzak en een handtas met inhoud. De handtas, wqaaruit alleen geld was weggenomen werd later in de omgeving teruggevonden.