Politiebericht Eindhoven e.o. 26-12-2001
2e Persbericht 26 december 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Autos gestolen
Vanaf de Schubertlaan is tussen zondagmiddag en dinsdagavond een blauwe Opel Kadett met het kenteken LP-TF-24 gestolen.

Vanaf de Cliostraat is tussen dinsdagmiddag 16.30 uur en woensdagochtend 00.45 uur een grijze Opel Kadett met het kenteken XL-36-TP gestolen.

Eindhoven: Brand in garage
In een garage behorende bij een woning aan de Magnoliastraat is woensdagmiddag rond 16.00 uur brand geweest. De brand is vermoedelijk ontstaan door een ingebouwd gaskacheltje en is door de brandweer geblust. De 78-jarige bewoner heeft nog getracht de brand zelf te blussen. Hierdoor heeft hij lichte brandwonden opgelopen aan zijn handen. De man is hiervoor in het Diaconessenziekenhuis behandeld.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf het Gerardusplein is tussen dinsdagmiddag 16.00 uur en woensdagmiddag 13.30 uur een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken HX-HD-25 gestolen.

Helmond: Gewelddadige beroving
Op de Wesselmanlaan is dinsdagochtend tussen 3.30 en 4.40 uur een 37-jarige man uit Helmond beroofd door een groep jongeren. De man werd aangesproken door de groep en vervolgens werd hij zonder reden in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer is gevallen en vervolgens diverse keren geschopt. Hierop werden uit de zakken van zijn jas en broek een portemonnee, een GSM, een sleutel en een paar pasjes weggenomen. De daders zijn met de buit gevlucht. Het slachtoffer is opgenomen in het Elkerliekziekenhuis. Hij liep onder andere verwondingen aan zijn gezicht op. Getuigen van deze gewelddadige beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie in Helmond via 0900-8844.

Asten: Getuigen van verkeersongeval met dodelijke afloop gezocht Op de A67, rijrichting Eindhoven, ter hoogte van de afslag Asten, zijn dinsdagavond rond 22.30 uur door nog onbekende oorzaak een Duitse auto en een Nederlandse auto met elkaar in botsing gekomen. Eén van de slachtoffers, de 26-jarige M. Kafuti uit Best, is hierdoor om het leven gekomen. De inzittenden van de Nederlandse auto, een 40-jarige man en zijn 26-jarige echtgenote uit Best, zijn uit de auto geslingerd door de aanrijding. Hun voertuig is van de weg geraakt, in een sloot terechtgekomen en vervolgens via de sloot op de vluchtstrook van de A67 tot stilstand gekomen. Even verderop werd de Duitse auto met daarin een 30-jarige Duitse bestuurder aangetroffen. De vrouw en de man uit Best zijn overgebracht naar het ziekenhuis in respectievelijk Geldrop en Helmond. De vrouw was hoogzwanger. De baby is dood geboren. De moeder, de 26-jarige M. Kafuti, is later in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. Haar man liep verwondingen aan zijn hoofd op. Hij mocht na behandeling vandaag het ziekenhuis weer verlaten. De 30-jarige Duitser is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Helmond. Daar is hij na behandeling aangehouden. Bij de verdachte is een urineproef afgenomen om te onderzoeken of hij gebruik heeft gemaakt van verdovende middelen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie is dringend op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Deurne Asten Someren via telefoonnummer 0900-8844.

Deurne: Sigaretten en geld gestolen
Uit een bedrijfspand aan de Helmondseweg zijn tussen dinsdagavond 21.00 uur en woensdagochtend 21.45 uur een nog onbekende hoeveelheid sigaretten en geld gestolen. De dader kwam binnen door een ruit aan de zijkant van het pand te vernielen.

Stiphout: Fietster gewond
Op de kruising Stilpot Dorpstraat is woensdagochtend een 16-jarige fietster uit Helmond gewond geraakt toen zij in botsing kwam met een auto. De 45-jarige automobilist uit Helmond reed over de Stilpot en wilde rechtsaf de Dorpstraat inrijden. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de fietster die van links over de Dorpstraat reed. Het meisje liep verwondingen aan haar hoofd en haar gebit op. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Valkenswaard: Bier en chocolademelk gestolen
In een verenigingsgebouw aan het Scoutingpad is tussen maandagavond en dinsdagavond ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand te vernielen. Uit het pand werden diverse levensmiddelen waaronder tien kratten bier en twaalf pakken chocolademelk gestolen.

Veldhoven: Sneeuwpop gestolen
Uit een voortuin van een woning aan de Corvus is tussen dinsdagavond en woensdagochtend een kunststof sneeuwpop gestolen. De sneeuwpop was bevestigd aan een zware betonnen voet met daarin kerstverlichting. Zowel de pop als de betonnen voet zijn verdwenen.

Veldhoven: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Dorpstraat zijn tussen dinsdagmiddag 15.30 uur en woensdagochtend 9.20 uur geld en een pakje sigaretten gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.