Gemeente Rijswijk

Gemeenteberichten
3 januari 2001


* Officiele opening raillijn 15
Feest in Nootdorp

* Nieuwjaarsinloop in De Smeltkroes

* Bekendmaking inspraak project

* Wet op de Ruimtelijke Ordening

Officiële opening raillijn 15
Feest in Nootdorp

Het zal bijna niemand ontgaan zijn: sinds woensdag 2 januari rijdt raillijn 15 volgens de dienstregeling. Al veel mensen hebben een ritje gemaakt met deze nieuwe tram, die vanuit Den Haag via de Haagweg naar Ypenburg en Nootdorp rijdt.
Voor het stadsgewest Haaglanden is dat genoeg reden om op zaterdag 12 januari een groot feest te organiseren bij het eindpunt van de raillijn bij het tijdelijk winkelcentrum in Nootdorp.

De portefeuillehouder verkeer en vervoer van het stadsgewest Haaglanden, de heer Bruno Bruins, verricht om 13.00 uur de officiële opening. Daarna kunnen de bezoekers genieten van tal van feestelijke activiteiten. In een grote tent wordt een braderie gehouden, waarbij een kindertuin wordt ingericht. Kinderen kunnen daar naar poppentheater kijken, ze kunnen zich laten schminken en ze kunnen zelf aan de slag met verf en wasco in het kliederbos. Buiten komt een draaimolen te staan. Ook kunnen kinderen een ritje op een pony maken. Bovendien kunnen ze meedoen met een ballonnenwedstrijd. Het kind van wie de ballon het verst weg vliegt, ontvangt van het stadsgewest een leuke prijs. Alle kinderen zijn welkom om mee te doen met deze wedstrijd.
Buiten treedt de straattheatergroep Alien Voyagers op met combinaties van dans, acrobatiek en steltentheater. De bezoekers kunnen ook nog genieten van circustheater Vladimir en van een clownsorkest. Ook aan de trampassagiers is gedacht: zij worden verrast door Rozenstraten & Rozenstraten, de stewardessen op de tram. De festiviteiten beginnen om 13.00 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur.

.

Nieuwjaarsinloop in De Smeltkroes

In het nieuwe multifunctioneel wijkcentrum De Smeltkroes (voorheen Jongerencentrum Het Park) aan de Tubasingel (zijde Wilhelminapark) houdt de gemeente Rijswijk op zaterdag 12 januari een nieuwjaarsinloop voor alle bewoners van de Muziekbuurt en de gebruikers van De Smeltkroes. Allen worden uitgenodigd om het nieuwe centrum te bekijken, wat te komen drinken en eten en eventueel iets over hun organisatie te vertellen of te laten zien.
De nieuwjaarsinloop is van 16.00 tot 18.30 uur. Om 17.00 uur geeft de Showgroup and marchingband Reflection YMCA een voorstelling.

.

Bekendmaking inspraak project

- op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening -
Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat het volgende project is ingediend:

* Hoornwijck: het veranderen van een boerderij in een restaurant en conferentieruimte op het perceel Laan van Hoornwijck 29.

Voordat het bouwplan in het kader van artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (inclusief het verzoek om vrijstelling) ter inzage wordt gelegd, krijgt u in het kader van de Algemene Inspraakverordening Rijswijk 1994 gelegenheid zich te laten informeren over dit project.
U kunt hiertoe het project inzien met ingang van 4 tot en met 17 januari 2002 bij de sectie voorlichting en Public Relations, kamer 77 (op werkdagen geopend van 8.30-14.00 uur), Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk.
Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH te Rijswijk. De op grond van artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ingekomen reacties en de resultaten hiervan worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Nadat de inspraakprocedure is afgerond wordt afhankelijk van het resultaat van de inspraak het bouwplan op grond van artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gedurende vier weken ter inzage gelegd. Deze ter inzage legging wordt aangekondigd in de weekkrant Groot Rijswijk.

.

Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door Aantjes & Schakel Advocaten te Rijswijk een verzoek tot vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het tijdelijk in gebruiknemen van een woning als kantoor op het perceel plaatselijk bekend Emmastraat 2 B alhier.
Het voornemen is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Oud Rijswijk" .
Aangezien het hier een tijdelijke situatie van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Gedurende een termijn van veertien dagen ingaande 2 januari 2002 kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.

.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.