Gemeente Zwolle

Gemeente betaalt toch kwartjes voor ingeleverde kerstbomen

Datum uitgave: 03-01-2002

Onderwerp :Milieu en woonomgeving

Alhoewel de euro op 1 januari 2002 als wettig betaalmiddel is ingevoerd, is de gemeente Zwolle genoodzaakt de kinderen die oude kerstbomen inleveren hiervoor een vergoeding in ouderwetse kwartjes te geven.

De bedoeling was de kinderen per ingeleverde boom 20 eurocent te betalen. Hiertoe waren bij de bank 20.000 muntjes gereserveerd. Door de drukte rond de invoering van de euro kon deze bestelling niet goed worden afgeleverd. De gemeente Zwolle kwam er op 2 januari 2002 - één dag voor de start van de kerstboominzameling - achter dat de benodigde euromunten niet leverbaar waren. Gelukkig beschikte de bank nog wel over een grote voorraad kwartjes. Omdat de gemeente geen mogelijkheid zag om op zeer korte termijn op een andere manier aan voldoende euromuntjes te komen, heeft de gemeente besloten de kinderen in kwartjes uit te betalen.

Als pleister op de wonde betaalt de gemeente Zwolle de jeugdige kerstboominzamelaars dit jaar twee kwartjes per ingeleverde boom. Daarnaast leveren tien ingeleverde bomen een gratis toegangsbewijs voor het zwembad op en zijn twintig ingeleverde kerstbomen goed voor een gratis bezoek aan het Ecodrome.

De kerstboominzameling vindt plaats op tal van plaatsen in de stad op donderdag 3, vrijdag 4 en woensdag 9 januari, steeds van 13.00 tot 16.00 uur.