Politiebericht Friesland: Friesland 3-01-2002
Politieberichten van 2/1 (13.00 uur) t/m 3/1 (07.00 uur)

Drachten: inbraak woning
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een flatwoning aan het Schuttersveld. Een keukendeur, die op het balkon uitkwam, was niet afgesloten. Uit de woning werden videorecorder, een platenspeler, een mengpaneel en een nagenoeg lege portemonnee, weggenomen. De bewoner, een 21-jarige man, heeft aangifte gedaan.

Opeinde: snelheid
Woensdag omstreeks 16.10 uur werd op de Rijksweg N31 onder Opeinde een bestuurder van een personenauto bekeurd ter zake het overschrijden van de maximumsnelheid. De bestuurder, een 48-jarige inwoner van Leeuwarden, reed met een snelheid van 163 kilometer per uur, terwijl aldaar 100 was toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Leeuwarden: diefstal tas
Woensdag omstreeks 15.40 uur werd een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden, terwijl zij liep over de Pasteurweg, beroofd van haar tas. De vrouw liep in de richting van de Groningerstraatweg. Plotseling werd de tas uit haar handen gerukt door twee mannen. De ene verdachte had een lengte van 1.85 meter, was tussen de 20 en 25 jaar, terwijl de andere verdachte iets jonger leek en een lengte had van ongeveer 1.70 meter. De beide verdachten waren negroïde types. In de tas zaten een bankpasje een gsm, 2 OV-jaarkaarten, een ziekenfondspas en wat kleingeld. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Lemmer: huisvredebreuk
Donderdag omstreeks 02.10 uur kwam er een melding binnen dat bij een woning op het Fregat vernielingen zouden worden gepleegd. Ter plaatse bleek dat 2 mannen en 2 vrouwen de woning waren binnengedrongen. De ruit van de woonkamer en de voordeur werden vernield. In de woning ontstond een vechtpartij tussen de bewoners en de mensen die waren binnengedrongen. De oorzaak van deze onenigheid moet gezocht worden in de relationele sfeer. De bewoonster, een 40-jarige vrouw, deed aangifte. "Echte" gewonden zijn er niet gevallen. Nadat de verdachten verschillende klappen hadden uitgedeeld, gingen zij er weer vandoor. In Hommerts werd de auto met de verdachten bij een benzinestation aangetroffen. Bij het zien van de politie gingen drie verdachten, 2 vrouwen en een man, er lopend vandoor, terwijl één man in de auto bleef zitten. Alle verdachten, te weten twee vrouwen van 39 en 31 jaar en twee mannen van 26 en 14 jaar, allen uit Sneek, konden ter plaatse worden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en zijn ingesloten.

Leeuwarden: vernielingen
Donderdag omstreeks 02.50 uur werd op Harlingerstraatweg 6 jongeren aangehouden ter zake openlijke geweldpleging. De verdachten, te weten 17,18, 18, 18, 17 jaar allen uit Lemelerveld en een 18-jarige Leeuwarder hadden op de Nieuwestad een fiets in de gracht gegooid. De eigenaar van de fiets, een 19-jarige inwoner van Leeuwarden, deed hiervan aangifte. De fiets werd met een dreg weer uit de gracht gevist en teruggegeven aan de eigenaar. Ook een vuilniscontainer werd door de verdachten in de gracht gegooid. Tevens vernielden zij een prullenbak en schopten tegen het straatmeubilair o.a. lantaarnpalen. De verdachten werden overgebracht naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272