Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 3 januari 2002


Auto door gladheid tegen boom Oegstgeest (D1)
Op de Endegeesterstraatweg belandde op woensdag 2 januari rond 07.50 uur een 20-jarige automobilist uit Oegstgeest door de gladheid tegen een boom. Hij liep daarbij een gebroken enkel op en werd naar het LUMC vervoerd. Zijn 20-jarige vriendin die bij hem in de auto zat werd eveneens voor controle overgebracht naar het LUMC. De auto raakte zwaar beschadigd.

Oververhitte elektrische deken zet woning onder rook Katwijk (D1)
Een oververhitte elektrische deken zette op woensdag 2 januari rond 17.45 uur een woning aan de Haviklaan onder de rook. De smeulende deken ontbrandde het bed en het matras. Dit zorgde voor de rookontwikkeling. De brandweer was op tijd terplaatse om erger te voorkomen.

Inbraak in woning Voorschoten (D4)
In de late middag of avond van woensdag 2 januari werd er ingebroken in een woning aan de Merelhof. Een raam werd opengebroken om binnen te komen. Voorlopig mist de bewoonster alleen een horloge.

Brand op zolderkamer Alphen aan den Rijn (D3)
Een korte brand zorgde er woensdag 2 januari rond 18.30 uur voor dat een zolderkamer van een woning aan de Vivaldihof flinke schade opliep. De brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting van een lamp. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Inbrekers sportwinkel overlopen Alphen aan den Rijn (D3)
Een getuige overliep op donderdag 3 januari rond 02.05 uur vier onbekende jongeren die poogden in te breken in een sportzaak aan de Ridderhof. Op het moment dat zij de ruit van de sportzaak insloegen werden zij betrapt. Zij gingen er daarop snel vandoor. Vermoedelijk zagen zij door deze ontdekking geen kans om iets uit de sportzaak te stelen.

Controle verlichting (brom)fietsers Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
De politie heeft op woensdag 2 januari tussen 07.30 en 08.30 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Kerklaan. Elf fietsers kregen een bekeuring voor het niet voeren van de fietsverlichting. Vooral fietsers zijn kwetsbare deelnemers in het verkeer en lopen verhoogd risico op ongevallen bij het niet voeren van verlichting. De politie blijft ook in de komende periode blijven controleren.

Beroving Gouda (D2)
De politie is een onderzoek gestart naar de beroving van een 35-jarige man uit Gouda. De Gouwenaar parkeerde woensdag 2 januari rond 20:00 uur zijn auto in een parkeervak voor de Lekkenburg, toen plotseling een onbekende man aan de linkerzijde binnenstapte en op de bijrijdersstoel ging zitten. De onbekende man bedreigde de bestuurder met een vuurwapen en eiste zijn geld. Nadat het slachtoffer zijn portemonnee had afgegeven, vertrok de rover weer. De Gouwenaar heeft bij de politie aangifte gedaan en kon daarbij een goed signalement van de dader geven. Donderdag 3 januari voert de politie een buurtonderzoek uit.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326