Gemeente Oegstgeest

Vergunningen

Ingekomen bouwaanvragen en meldingen Bij de gemeente zijn de volgende aanvragen om bouwvergunning/meldingen inzake het voornemen te gaan bouwen ingekomen:
· Phia Berghoutlaan 22 - aanbouw achtergevel
· Grunerielaan 16 - aanbouw woonhuis
· Haarlemmertrekvaart, gelegen achter huisnr. 19A - bouw woonhuis
· Simon Vestdijklaan 42 - uitbreiden woonhuis
· Laan van Arenstein 25 - aanbouw zijgevel
· Wijttenbachweg 26 - uitbreiden woonhuis
· Hélène Swarthlaan 8 - plaatsen dakkapel voor en achter
· Poelgeesterweg 1 - plaatsen kunstwerk
· Regentesselaan 25 - plaatsen berging
· Hofdijck 74A - bouw woonhuis
Rectificatie
In de vorige editie stond vemeld dat een bouwaanvraag ter inzage lag voor de bouw van vier woningen aan de Zoutkeetlaan 4. Dit moet echter zijn Zoutkeetlaan 3- 5.

Alle hierboven aanvragen liggen van 4 t/m 17 januari 2002 op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis op het adres Rhijngeesterstraatweg 13.

Verleende bouwvergunning/geaccepteerde meldingen
· Rijnsburgerweg 45 - bouw kas
· J.C. Bloemlaan 10 - plaatsen dakkapel achter
· Ridderspoorlaan 8 - plaatsen tuinhuis
Alle hierboven vergunningen liggen van 4 t/m 17 januari 2002 op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis op het adres Rhijngeesterstraatweg 13. Tegen een besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatie schriftelijk en gemotiveerd bezwaren indienen het College van Burgemeester en Wethouders van Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest.

Vrijstellingen
Voorgenomen vrijstellingen van het bestemmingsplan artikel 17 van de WRO.
Het college van Burgemeester en Wethouders is van plan om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor het volgende plan:
· Wijttenbachweg 23 - tijdelijk plaatsen van een noodvoorziening ten behoeve voor het Van Teylingen College voor de duur van maximaal 18 maanden.

· Rhijngeesterstraatweg 157B - gebruik woonhuis als therapeutisch centrum voor de Dr. Lawrence LeShan Stichting voor de duur van maximaal vijf jaren.

Bovenstaande verzoeken om vrijstelling liggen met ingang van 4 t/m 17 januari 2002 gedurende twee weken ter inzage bij de Centrale Balie van 08.30 tot 12.30 uur in het gemeentehuis op het adres Rhijngeesterstraatweg 13. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze bij het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oegstgeest, Postbus 1270, 2340 BG Oegstgeest kenbaar maken.

Voorgenomen vrijstellingen van het bestemmingsplan artikel 19, lid 3 van de WRO.
Het college van Burgemeester en Wethouders is van plan om met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor het volgende plan:
· Rhijnhofweg 8 - aanbouwen garage
· Eli Heimanshof 1 - uitbreiden woonhuis
· Wijttenbachweg 23 - verbouw en uitbreiden Van Teylingen College
De hierboven genoemde bouwvergunningen/meldingen, aanvragen en bouwplannen waarbij het college van Burgemeester en Wethouders van plan is om vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen van 3 t/m 31 januari 2002 op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis op het adres Rhijngeesterstraatweg 13.