---
Op grote schaal producten op maat maken via het internet met PTC-software

---
Met PTC DynamicDesignLink past klant productontwerp aan eigen noden aan
Brussel (B), 's Hertogenbosch (NL), 03/01/2002

PTC, marktleider in software voor productontwikkeling, heeft haar oplossingen voor Collaborative Product Development, uitgebreid met het op Windchill-technologie gebaseerde DynamicDesignLink. De nieuwe toepassing is bestemd voor bedrijven die producten met veel ontwerpvariaties ontwikkelen. Klanten kunnen met DynamicDesignLink het productontwerp via het internet afstemmen op hun noden en zo het product samenstellen. Vooral voor fabrikanten die op grote schaal producten op maat aanbieden, hun productlijn willen rationaliseren of met ontwerpmodules willen werken, biedt DynamicDesignLink een toegevoegde waarde.

De term "design to order" wordt gebruikt voor producten die voor elke klant afzonderlijk, specifiek constructie- en ontwerpwerk vereisen. DynamicDesignLink van PTC geeft producenten nu een revolutionaire tool waarmee hun klanten het productontwerp gemakkelijk kunnen aanpassen aan hun specifieke noden.

Dankzij de nieuwe toepassing kunnen producenten klanten via het web betrekken bij het aanpassen van eenvoudige of complexe producten. Commercieel verantwoordelijken, distributeurs, dealers en klanten hebben de mogelijkheid om online producten te ontwerpen en kunnen daarbij niet alleen vooraf vastgelegde opties aanvinken, maar ook kenmerken als de grootte, prestatie en capaciteit ingeven. Productfamilies als pompen, motoren en lagers zijn voorbeelden van producten waarvan het aanpassen van klantspecifieke eigenschappen geautomatiseerd kan worden met PTC's DynamicDesignLink.

De voordelen voor gebruikers van de nieuwe oplossing zijn legio: Fabrikanten kunnen hun klantenrelaties verbeteren door hun productie systematisch op maat te maken - en klanten te bieden wat ze willen, wanneer ze het willen - zonder de kwaliteit of operationele prestaties te verminderen. Daarenboven kunnen ze hun kosten drukken doordat er minder werk in engineering kruipt, minder ontwerpcycli zijn, minder verplaatsingen nodig zijn en bestaande ontwerpen vaker herbruikt worden. Tenslotte zullen hun inkomsten toenemen omdat ze sneller een design win kunnen afsluiten en de klantentrouw kunnen verhogen, waardoor ook de margevoordelen vergroten.

Naast het aanpassen van het productontwerp via het web, kunnen personen binnen en buiten de onderneming:

- snel en automatisch toegang krijgen tot alle CAD-productinformatie waaronder de modellen, tekeningen,
productstructuur en ondersteunende informatie;
- productalternatieven opslaan, updaten en vergelijken;
- configuratieregels en -logica toevoegen via een GUI-interface;
- het ontwerpportaal gebruiken om dynamische productfamilies te genereren.

"Heel wat fabrikanten zoeken naar een manier om systematisch hun producten op maat te maken," aldus Bruce Jenkins, executive vice-president Daratech. "PTC speelt daar op in door als eerste een klantgerichte oplossing voor productontwikkeling te introduceren die de klant actief betrekt bij de ontwikkeling van "design to order"-producten. Totnogtoe bestond daarvoor geen specifieke oplossing waardoor het op maat maken heel wat meer tijd in beslag nam."

PTC's DynamicDesignLink is een op Windchilltechnologie gebaseerd pointsolution uit dezelfde reeks als Projectlink en Partslink. Ook voor DynamicDesignlink bestaat er een Quick-Start Services Package dat nog sneller resultaten aflevert omdat de implementatietijd tot zes weken herleid wordt. Tevens zijn er verschillende prijsmodellen afhankelijk van de eisen en businessplannen van klanten van PTC. PTC DynamicDesignLink is onmiddellijk verkrijgbaar. Voor meer informatie, surf naar http://www/.ptc.com/products/dll/index.htm

---
END

---
Over PTC (www.ptc.com)
PTC (Nasdaq: PMTC) ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt softwareoplossingen waarmee fabrikanten superieure producten sneller op de markt kunnen brengen dan hun concurrenten. PTC is 's werelds grootste softwarebedrijf op het vlak van productontwikkeling, met wereldwijd meer dan 30.000 klanten.
PTC Benelux, Jerome La Fontaine, Sales & Marketing Support, Reitscheweg 7P, 5232 BX 's-Hertogenbosch, T: + 31 (0)73-6442705, F: + 31 (0)73-6443055, E:
Jlafontaine@ptc.com