Ingezonden persbericht

Persbericht: voor onmiddellijke publicatie

Datum: donderdag 3 januari 2002

Holiday Autos wint prestigieuze e-business award

Onderscheiden technologie binnenkort ook in Nederland ingevoerd

Amsterdam, 3 januari 2002 - Autoverhuurbroker Holiday Autos, 's werelds grootste verhuurmakelaar in vakantieauto's, heeft in Groot-Brittannië onlangs de prestigieuze E-Business Gold Award gewonnen. Holiday Autos ontving de award voor het nieuwe online boekingssysteem, dat in het eerste kwartaal van 2002 ook bij Holiday Autos Nederland wordt ingevoerd.

De E-Business awards worden beschikbaar gesteld door het toonaangevende Britse computermagazine Computer Weekly. Ze worden uitgereikt aan bedrijven die aantoonbaar zakelijk voordeel behalen aan het inzetten van e-commerce. Het boekingssysteem van Holiday Autos werd als winnaar verkozen boven inzendingen van bedrijven als Cisco, Virgin, Sainsburys, British Telecom en First Choice.

Sales en marketing manager Paula Wooninck van Holiday Autos in Nederland: ,,In de Britse reissector heeft e-commerce ondertussen een hoge vlucht genomen en Holiday Autos heeft zich er gemanifesteerd als partner van de belangrijkste spelers op het gebied van e-commerce. Hiertoe behoren zowel traditionele retailers die zich op het internet hebben begeven, als jonge internetondernemingen. De E-Business Gold Award vormt een enorme beloning voor de prestaties van Holiday Autos.

Ook voor Nederland verwacht Paula Wooninck veel van het nieuwe boekingssysteem: ,,In de Nederlandse markt is onze website goed ontvangen en de ervaringen die we sinds de lancering in het voorjaar hebben opgedaan zijn van een onschatbare waarde. Ik ben zeer verheugd dat we binnenkort de beschikking krijgen over de nieuwe, onderscheiden technologie om onze prestaties en service aan onze partners verder te verbeteren", aldus Wooninck.

Aanvullende informatie:
Computer Weekly wordt uitgegeven door de Reed Computer Group, onderdeel van Reed Business Information (RBI), een divisie van de Reed Elsevier Group PLC.

Over Holiday Autos
Holiday Autos werd in 1987 in het Verenigd Koninkrijk opgericht met als doelstelling de autoverhuurbranche radicaal te veranderen en autoverhuur een belangrijk onderdeel te maken bij de reservering van elke vakantie. Holiday Autos is vele malen onderscheiden door professionals in het toerisme op grond van de kwaliteit van haar service. Zo heeft Holiday Autos in oktober 2001 - voor het vijfde achtereenvolgende jaar! - de prestigieuze «World Travel Award» in de categorie autoverhuur in ontvangst mogen nemen. Met een totale omzet van meer dan £ 180 miljoen in 2000 en jaarlijks 1 miljoen boekingen wereldwijd in meer dan 40 landen op 4000 locaties, is Holiday Autos momenteel 's werelds grootste makelaar in autoverhuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Wilmer Heck
Tel: 020 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl

Of u kunt de website van Holiday Autos bezoeken: www.holidayautos.nl