Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-01-2002

Politieberichten district Lekstroom, 10.00 uur
Auto te goed ontdooid

NIEUWEGEIN Op woensdag 2 januari zijn twee auto`s door een straalkacheltje in de brand geraakt.

Rond negen uur in de avond kregen de politie en brandweer de melding dat op de Beethovenstraat een auto in de brand stond. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek ook een tweede auto inmiddels in de brand te zijn gevlogen. De politiemensen zagen dat gezien de heftigheid van de brand hun brandblusser geen soelaas zou bieden en hielden in afwachting van de brandweer het publiek op afstand. De brandweer kwam met twee bluswagens ter plaatse en wist te voorkomen dat nog twee voertuigen in de brand zouden gaan. Voor de beide reeds brandende auto`s kwam de hulp te laat.

Een van de eigenaren van de uitgebrande auto`s, een 46-jarige man uit Nieuwegein, verklaarde dat hij tegen de vorst een straalkacheltje in zijn auto had gezet. Dat deze iets te goed werkte, bemerkte de man toen hij even bij zijn auto ging kijken en zag dat het dashboard in de brand stond. De brand ontwikkelde zich echter zo snel dat hij niet kon voorkomen dat ook de naast zijn auto geparkeerde auto in de brand vloog.

Winkeldief agressief

HOUTEN Op woensdag 2 januari reageerde een man zeer agressief na op winkeldiefstal te zijn betrapt.

Rond kwart voor zes in de middag betrapte een medewerker van een winkel aan de Spoorhaag een man op de diefstal van meerdere pakken wasmiddel. Toen de man werd verzocht mee te lopen naar het kantoortje, reageerde hij verbaal agressief, maar liep aanvankelijk mee. Vervolgens gooide hij enkele pakken waspoeder in een stelling en probeerde de winkel uit te komen. Daarbij sloeg hij een medewerker van de winkel. Die hield hem tegen en verzocht hem ook de rest van de goederen terug te geven. De man haalde toen nog enkele pakken waspoeder uit zijn tas. De medewerker zei daarop tegen de man dat hij was aangehouden. Nogmaals trachtte de man de winkel te verlaten, maar werd ondanks heftig verzet door een personeelslid in een houdgreep genomen.

De verdachte, een 34-jarige man uit Utrecht werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij is daar ingesloten en in verzekering gesteld.

Brandje loopt uit de hand

IJSSELSTEIN Op woensdag 2 januari liep een uit baldadigheid in een woning gesticht brandje erg uit de hand. Een jongen raakte hierbij gewond.

Rond kwart over één in de middag bevonden twee 13-jarige jongens uit IJsselstein zich op de zolderverdieping van een woning aan de Opaalhof. De jongens waren op de zolder met vuur aan het spelen. Daar één van beide jongens pas onlangs met zijn ouders in de woning was komen wonen, lag er geen vloerbedekking op de vloer. De jongens sprenkelden wat benzine op de grond, waarna ze die in de brand staken. Doordat een bidon met benzine vlak bij de brandhaard stond, vatte de bidon ook vlam. Eén van de jongens pakte de bidon om deze uit het raam te gooien. Daardoor kreeg hij brandende benzine over zijn been heen en liet de bidon weer los. De brand breidde zich razendsnel uit en beide jongens vluchtten naar beneden. Na de brandende kleding van de jongen te hebben gedoofd, belden de jongens 112.

De 13-jarige jongen is met brandwonden aan zijn rechterbeen en rechterhand per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis gebracht. Toen de politie en de brandweer ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen uit het dak van de woning. De brandweer zette twee tankauto`s en een ladderwagen alsmede veertien man personeel in en had de brand snel onder controle. De brandweer brak een naastliggende woning open. Deze woning liep door de brand rook- en waterschade op de zolderverdieping op.

Teveel op

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 januari is een automobiliste voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half twee controleerden politiemensen op de A.C. Verhoefweg een automobiliste. Uit de blaastest bleek dat zij teveel had gedronken en de vrouw, 27 jaar oud en afkomstig uit Vianen, werd aangehouden.

Bij de blaastest op het politiebureau blies zij 1,4 promille (560 ug/l), bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van zes uur.