Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-01-2002

Politieberichten district Eemland zuid, 10.00 uur
Alerte passant houdt verdachte inbraak aan

AMERSFOORT Bij een woning aan de Spaarnestraat is op dinsdagavond rond acht uur een 39-jarige man uit Amersfoort aangehouden op verdenking van inbraak. Een alerte passant zag in de achtertuin van een woning een man staan die bier aan het drinken was. De man vertrouwde het niet, hield de man aan en belde de politie.

De politie trof de verdachte aan en spoedig bleek dat in de schuur bij de woning was ingebroken. Hier was onder andere een krat bier uitgehaald en een gereedschapkist stond open. Na fouillering op het bureau werden in de kleding van de man onder andere diverse schroevedraaiers en handschoenen aangetroffen.

Inmiddels kreeg de politie de melding van collegas dat in een woning aan de Soesterweg was ingebroken, waarbij een schoenspoor was aangetroffen. Uit de woning waren onder andere diverse cds en computerapparatuur weggenomen. Dit schoenspoor zou mogelijk overeen komen met de aangehouden verdachte.

Vervolgens is een onderzoek ingesteld in de woning van de verdachte. Hier werd een vijftigtal goederen aangetroffen die eventueel gestolen waren bij de woning aan de Soesterweg danwel eventueel andere diefstallen. De goederen waaronder cds, beeld- en geluids- en computer apparatuur- zijn voor onderzoek meegenomen naar het bureau. Daarnaast werd in de woning een hennepkwekerij met 100 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. De hennep is vernietigd en de kwekerij is ontmanteld.

De politie zet het onderzoek voort. De technische recherche zal verder onderzoek doen naar de aangetroffen sporen.

Ongeval met dodelijke afloop

AMERSFOORT In een woning aan de Meridiaan is op woensdagmiddag rond twee uur het lichaam van een 38-jarige vrouw uit Amersfoort aangetroffen. De familie - die het slachtoffer aantrof - is meteen opgevangen door de politie. Na onderzoek door de schouwarts, de technische- en tachtische recherche en de brandweer is gebleken dat de vrouw in de nacht van dinsdag op woensdag door zuurstofgebrek om het leven was gekomen.

Er werden geen sporen van een misdrijf geconstateerd. Een korte en hevige brand trok alle zuurstof weg uit het slaapvertrek, waardoor de vrouw in haar slaap is gestikt. Oorzaak van de brand zijn vermoedelijk brandende kaarsen in de slaapkamer geweest. Het vuur is kort en hevig geweest en is - door zuurstofgebrek in de ruimte - vrij snel uitgegaan.