Politiebericht Flevoland: district Noord 3-01-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Geluidsoverlast
LELYSTAD De politie nam woensdagnacht geluidsapparatuur in beslag uit een woning op de Schoener. Na verschillende meldingen van geluidsoverlast, stelde de politie een onderzoek in bij de woning. Er was daar niemand aanwezig. De stereo die voor de geluidsoverlast zorgde, is in beslag genomen. De bewoner krijgt proces-verbaal.

Aanrijding
LELYSTAD Het voertuig van een 36-jarige automobilist uit Dronten kwam woensdagavond op de Kolkweg tegen de geparkeerde auto van een 36-jarige inwoner uit Biddinghuizen waarin op dat moment nog twee andere personen zaten. Een van de inzittende, een 4-jarige jongen uit Biddinghuizen, liep gezichtsletsel op en is per GGD-ambulance voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. De inwoner van Dronten kwam vanuit de richting Biddinghuizen en ontweek vermoedelijk de takelwagen die daar een ander eenzijdige aanrijding aan het afhandelen was. De bestuurder gleed met zijn auto door de berm en botste tegen de auto van de inwoner uit Biddinghuizen.

Alcohol
SWIFTERBANT Een 31-jarige automobilist uit Swifterbant viel surveillerende agenten op, omdat deze met zijn auto hard reed op de Zuidsingel. Hij is staande gehouden en omdat de agenten vermoedden dat de man alcohol gedronken had, is hij aangehouden. Op het bureau blies hij 510 ug/l (1,16 promille). Omdat dit de eerste keer was dat hij voor dit feit aangehouden was, kreeg hij een bekeuring. Met een rijverbod van 5 uur is hij heengezonden.

Opgevangen
EMMELOORD De politie kreeg woensdagavond verschillende meldingen van een schaars gekleed persoon op de Hannie Schaftweg, dichtbij de A6. Ter plaatse zag de politie een man, die de 48-jarige Amsterdammer bleek te zijn. De man gaf aan opgehaald te worden. Maar later stond hij er nog steeds. De politie nam de Amsterdammer mee naar het politiebureau en regelde (daklozen)opvang voor hem.

Bedrijfsinbraak
URK Bij een bedrijf op Urk (Marsdiep) is woensdagavond ingebroken en geld (onbekend bedrag van guldens) weggenomen. De politie ging na de melding ter plaatse en zag dat ingebroken was. De politie stelde een onderzoek in.