Politiebericht Eindhoven e.o. 3-01-2002

1e persbericht donderdag 3 januari 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Woensdagmiddag om 15.30 uur is een 29-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een agent in burger zag dat de man op de Strijpsestraat een fiets wegnam en daarop wegfietste. De agent volgde de man en waarschuwde zijn collegas, die de man op de Bredalaan aanhield. Verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Overval
Woensdagmiddag rond 17.20 uur is een overval gepleegd op een juwelier op het Winkelcen-trum Woensel. Een onbekende man stapt de winkel binnen en geeft aan dat hij wat ringen wil bekijken. De verkoopsters pakt een drietal tableaus en toont deze aan de man. Direct daarop graait de onbekende man de tableaus van tafel en rent snel de winkel uit. De verkoopster rent hem na en grijpt de verdachte in zijn nek, die daarop twee tableaus laat vallen. De verdachte wist vervolgens op een oude herenfiets met een tableau te ontkomen. Het betrof een man van ongeveer 25 jaar oud, lengte 1.70 1.75 meter, donker haar en een snor. Hij was gekleed in een driekwart blauwe jas. De man had een muts op zijn hoofd.

Eindhoven: Diefstal auto Woensdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur is vanaf het Winkelcentrum Woensel een grijze personenauto, Nissan Micra, kenteken TL-LN-47, gestolen.

Eindhoven: Verdachten vernielingen aangehouden
Woensdagavond om 22.50 uur is op het Fellenoordpad een 48-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor had hij een ruit van een toegangsdeur van het NS station vernield. De man is door een beveiligingsbeambte aangehouden en overgedragen aan de politie. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Donderdagmorgen om 2.20 uur is een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had op het Winkelcentrum Woensel een paar ruiten van een winkel ingegooid. De gewaarschuwde politie trof de man aan op de Diekirchlaan. Bij zijn fouillering is een flesje haarlak en een fotolijstje aangetroffen afkomstig uit een winkel in de binnenstad. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte in gestolen auto aangehouden Woensdagmiddag om 17.25 uur is op de Eisenhowerlaan een 30-jarige automobilist zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden. Bij controle bleek de man in een te Helmond gestolen auto te rijden. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 11.00 en 13.00 uur is op de Bakelsedijk een snelheidscontrole gehouden. 526 voertuigen zijn gecontroleerd. 60 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Op de Molenstraat is woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur een snelheidscontrole ge-houden. Van de 742 gecontroleerde voertuigen reden er 80 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Veldhoven: Verdachte vernieling brievenbussen aangehouden Woensdagmiddag rond 12.00 uur is op de Zittard een 60-jarige man uit Veldhoven aange-houden. Hij had daar op drie plaatsen de buitenbrievenbus omgezaagd en meegenomen. De gewaarschuwde politie trof de brievenbussen op een pad aan de Zittard aan. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Beek en Donk: Verkeerscontrole
Woensdagmorgen is op de Gemertseweg een verkeerscontrole gehouden. 20 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel en een automobilist kreeg een bon voor het negeren van het rood verkeerslicht.

Valkenswaard: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Woensdagmiddag om 17.15 uur is in een winkel aan de Passage een 13-jarige jongen uit Valkenswaard aangehouden. Hij nam daar een gsm hoesje ter waarde van 1.34 Euro weg zonder deze af te rekenen. Een verkoopster die dat zag hield de jongen aan. De jongen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Maarheeze: Inbraak in een woning
Tussen maandagavond 19.00 en woensdagavond 18.00 uur is ingebroken in een woning aan de Orchideeënstraat. Een klepraam aan de achterzijde van de woning is opengebroken. Uit de woning verdween een stereo-installatie, een video, een computer, geld en sieraden.

Someren: Aanrijding met gewonde
Woensdagavond rond 22.05 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Boerenkamplaan een 42-jarige automobiliste uit Someren gewond. Zij reed daar richting centrum. Door onbekende oorzaak raakte ze van de weg en reed de berm in. Vervolgens reed ze daar over enkele boompjes botste tegen een lantaarnpaal en kwam tegen een boom tot stilstand. Zij klaagde over een pijnlijke pols.

Heeze: Inbraak in een woning
Eindhoven: Vrouw onder bedreiging verkracht
Dinsdagmorgen tussen 05.45 uur en 07.00 uur, is op het Menthellapad, dit is een zijweg van de Leenderweg, een 29-jarige vrouw, onder bedreiging met geweld, verkracht door een onbekende blanke man van ongeveer 25 jaar oud, lengte 1.80 1.85 cm, onverzorgd type. Het slachtoffer was op weg naar huis toen zij plotseling door de dader werd aangesproken. Hij trok haar met geweld mee het Menthellapad in en sloeg en bedreigde haar als zij niet mee zou werken. Nadat de man de vrouw had verkracht kon zij ontkomen en aanbellen bij een woning in de buurt. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich met hen in verbinding te stellen.