---
Lexmark analyseert wereldwijd webverkeer met Belgische technologie van Netmining

---

Leuven (België), 03/01/2002

Lexmark, een wereldwijde leverancier van printeroplossingen, heeft gekozen voor Netmining, de Leuvense ontwikkelaar van oplossingen voor e-business intelligence, om een wereldwijd inzetbare software voor websiteanalyse te ontwikkelen. Daartoe ontwikkelde en implementeerde Netmining de 'Netmining Data Collector' (nu onderdeel van de totaaloplossingen 'HitsIntoLeads' en 'HitsIntoMetrics') in samenwerking met Lexmark. Lexmark gebruikt de software van Netmining om te weten te komen welke van haar webpagina's en -diensten aanslaan en hoe ze die kan verbeteren. De softwaretoepassing is nu ook algemeen verkrijgbaar.

De Netmining Data Collector stelt Lexmark in staat om consistente en accurate data over bezoekersstromen te verzamelen. Daardoor krijgt Lexmark een diepgaand inzicht in het internetverkeer over zijn nationale en internationale websites heen en komt het bedrijf te weten welke webinhoud aanslaat bij de diverse bezoekersgroepen. Daarnaast heeft Lexmark de mogelijkheid om de resultaten van marketingacties te meten en eventueel onmiddellijk bij te sturen.

Het 'taggen' van URL's (internetadressen) met uniforme business-URL's Lexmark biedt zijn producten aan in 150 landen. Toch is een vergelijking van de bezoekersstromen op al de Lexmark-websites in die landen niet evident omdat er bijna overal andere technische normen of systeemindelingen worden gebruikt. De technologie van Netmining lost dit euvel op door elke URL van Lexmark te koppelen of te 'taggen' met een uniforme business-URL. Die laatste verrijkt de internetlogs van Lexmark aan de bron, zodat de bezoekersstromen wel vergelijkbaar worden. Die 'verrijkte' webdata zijn bovendien ook bruikbaar door klassieke analysetools voor 'clickstream'
-analyse.

Concreet werd de Netmining Data Collector geïnstalleerd op een centrale beveiligings- en loggingserver. Die server geeft enkel bevoegde gebruikers toegang tot beveiligde informatie. Daarnaast communiceert hij met alle nationale en internationale servers van Lexmark, waardoor wereldwijd alle bezoekersinformatie en gebruikerspatronen worden gebundeld.

"Lexmark was op zoek naar een softwareoplossing waarmee ze het verkeer op hun websites op wereldwijde schaal vergelijkend kunnen analyseren. Met de analysegegevens kan Lexmark vooral de verwachtingen van hun wereldwijde webbezoekers beter inschatten en hun internetdiensten op een efficiënte manier verbeteren," zegt Maarten Van Laere, Netminings CEO.
---
END

---
Journalisten: voor meer informatie gelieve contact op te nemen met
Eef De Vos, NewsEnginePR
Tel.: +32-3 260 96 46 / Fax: +32-3 237 23 25 / e-mail: eef.devos@newsenginepr.com
Annelies Debrun, Netmining
Tel.: +32-16 38 72 50 / Fax +32-16 38 72 51/ e-mail: pr@netmining.com
Over Lexmark
Lexmark is een toonaangevend, wereldwijd ontwikkelaar, producent en leverancier van printeroplossingen, waaronder laser- en inkjetprinters, bijbehorende verbruiksartikelen en diensten, voor zakelijk- en thuisgebruik in meer dan 150 landen. Lexmark werd in 1991 opgericht en rapporteerde voor het boekjaar 2000 een omzet van 3,8 miljard dollar. Meer informatie staat op www.lexmark.com.
Over Netmining
Netmining is gevestigd in Leuven en werd in januari 2000 opgericht door Maarten Van Laere en Filip Lauweres. De onderneming ontwikkelt en verkoopt oplossingen waarmee niet-technici ruwe beschikbare data (uit databanken en over internetgedrag) omzetten naar informatie die ze kunnen gebruiken bij managementbeslissingen. Deze vorm van kennis is een onderdeel van 'e-Business Intelligence'. Netmining ging van start als enige 'Certified Consulting Partner' van Business Objects in de Belux-regio voor WebIntelligence, en als distributeur van Accrue Software voor Belux en Frankrijk. Momenteel biedt het bedrijf twee totaal-oplossingen aan: HitsIntoLeads en HitsIntoMetrics. De onderneming bedient klanten uit de IT- en
telecomsector, het bank- en verzekeringswezen, de productiesector en de overheid. Op de klantenlijst prijken grote namen als Belgacom, Artesia, Alcatel, Colt Telecom, Compaq Europe, Cisco Systems Europe, Europay, Electricité De France, 3M Europe, Merant Europe en Zurich Financial Services (VS). Meer informatie kan u vinden op www.netmining.com.
Ref.:NET0025-1BDECA