Politiebericht Friesland: Friesland 3-01-2002
Politieberichten van 3/1 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Surhuisterveen: inbraak supermarkt
Afgelopen nacht werd ingebroken in een supermarkt aan de Kolk. Een ruit van 1.00 x 2.40 meter werd vernield. Door deze vernielde ruit kwam men in de winkel. Uit de winkel werden sigaretten en shag, kleine hoeveelheid, weggenomen. De waarde van het ontvreemde is niet bekend. Een medewerker van de winkel, een 32-jarige inwoner van Harkema, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak auto
Donderdag tussen 04.25 en 04.30 uur werd ingebroken in een auto, die geparkeerd stond op de Bisschopstraat. Een getuige hoorde een vreemd geluid en toen hij naar buiten keek, zag hij een man bij de auto van zijn buurman staan. Hij belde direct de politie. Ter plaatse bleek dat de achteruit van de auto was vernield en dat uit de auto de radio/cd-speler was weggenomen. De eigenaar, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Garyp: auto rijdt man aan
Donderdag omstreeks 11.25 uur stond een 31-jarige inwoner van Garyp voor zijn woning aan het Feanhusterpaad met iemand te praten. Plotseling zag hij dat de auto die op het erf stond achteruit begon te rollen. Om de auto te stoppen, zette hij zijn been tegen de auto aan. Hierdoor stopte te auto, doch de man raakte gewond aan zijn been. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272