Euronext Brussels

Persberichten - 03/01/2002

Spector-Kodak akkoord voltooid in Frankrijk en Duitsland

Aandelen en/of activa van betrokken Franse en Duitse entiteiten getransfereerd

WETTEREN (BELGIË) 2 januari 2002 Het Franse en Duitse luik van de overeenkomst die op 11 oktober vorig jaar tussen Eastman Kodak (Europe) en Spector Photo Group werd gesloten, zijn nu formeel voltooid. Dit akkoord verwijst naar de overname door Kodak van Spectors groothandelsactiviteiten in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. De postorder- en retail-activiteiten die Spector Photo Group in deze landen heeft, staan buiten het akkoord;

Meer concreet, zijn de aandelen van de betrokken Franse entiteiten in hoofdzaak 8 fotolaboratoria die voor de grootdistributie werken nu door Spector overgedragen aan Kodak. Tegelijk heeft Spector Photo Group ook de overdracht van activa uitgevoerd zoals die werd overeengekomen voor de twee betrokken Duitse fotolaboratoria.

Hiermee komt Spector Photo Group opnieuw een stap dichter bij de volledige implementatie van het Renaissance Plan, dat Spector zal omvormen tot een kleinere, maar winstgevende organisatie. Het akkoord van 11 oktober omvat ook de groothandels-activiteiten van Spector in Oostenrijk, waarvoor de goedkeuring van de lokale mededingingsautoriteiten ten laatste tegen eind februari 2002 verwacht wordt. Wanneer ook het Oostenrijkse luik van het akkoord met Kodak voltooid is, zal Spector Photo Group in sterke mate een direct-to-consumer organisatie zijn met activiteiten in 11 Europese landen, die ondersteund worden door 5 fotolaboratoria.

In de Benelux opereert de groep in hoofdzaak via een netwerk van ongeveer 700 gespecialiseerde fotohandelaars. In Scandinavië, Frankrijk, Zwitserland en de Benelux is de groep actief via het postorderkanaal, onder de merknamen Extra Film en Maxicolor. De activiteiten van Spector op het vlak van Retail verwijzen naar Photo Hall en Föfoto. Photo Hall is een winkelketen voor fotogebonden producten, telecommunicatieproducten en vrijetijdselektronica, met verkooppunten in België, het Groothertogdom Luxemburg en het noordoosten van Frankrijk. Föfoto runt een keten van fotohandels in Hongarije. In Italië, heeft Spector Photo Group een meerderheidsparticipatie in FLT, een fotolaboratorium dat hoofdzakelijk onafhankelijke fotografen bevoorraadt. Alle Spector-organisaties zijn bovendien ook actief op het vlak van E-commerce.

Voor aanvullende informatie Chris Van Raemdonck
Corporate Communication
Spector Photo Group
Tel. 09/365 98 10
E-mail: vanraemdonckc@spector.be www.spectorphotogroup.com

Bron: Spector
Provider: Euronext Brussels