Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-01-2002 Politieberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.30 u) Donderdag, 3 januari 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; schennispleging
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur kreeg de politie een melding van een schennispleging. Bleek dat een onbekende man op de Welterkerkstraat in Heerlen in de omgeving van de Weltervijver zijn geslachtsdeel had getoond aan een 29-jarige vrouw uit Heerlen. Het slachtoffer die de schennispleging bij de politie meldde gaf bij de politie aan dat mogelijk een drietal andere vrouwen / getuigen de schennispleger kunnen hebben gezien. De politie stelt een verder onderzoek in en verzoekt de andere vrouwen/getuigen, die mogelijk ook het slachtoffer werden van de schennispleger, zich te melden bij de politie van de basiseenheid Heerlen-Zuid, telefonisch te bereiken 0900-8844.

Heerlen; omgeruild
Personeel van een schoenwinkel aan de Geleenstraat in Heerlen betrapte afgelopen woensdagmiddag een 39-jarige vrouw uit Brunssum bij diefstal van een paar laarzen. Bleek dat de vrouw in de winkel haar oude schoenen had uitgedaan en weggezet waarna ze een paar nieuwe laarzen, ter waarde van ongeveer EUR 50,- had aangetrokken en daarmee de winkel was uitgelopen. Het detectie-alarm ging daarbij af waarna de winkeldievegge verder de winkel uitrende. Het personeel dat haar achterna liep, wist de vrouw te achterhalen en aan de gewaarschuwde politie over te dragen. De laarzen moest de verdachte weer uittrekken en die werden inbeslaggenomen / teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar/schoenwinkel. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op. Overigens wees verder onderzoek uit dat de vrouw gesignaleerd stond voor nog een hechtenis van 21 dagen die zij moet ondergaan. In afwachting van het ondergaan van de hechtenis werd / bleef de Brunssumse vrouw ingesloten.

Hoensbroek; kratten leeggoed
Afgelopen woensdagmiddag kreeg de politie een melding dat op het terrein van een sportveld aan de Frisostraat in Hoensbroek zou worden ingebroken in een (bouw)keet. De politie die snel terplaatse ging trof op de Frisostraat een tweetal jongens (15 / 16 jr) uit Hoensbroek aan die voldeden aan de opgegeven signalementen. Beide verdachten bleken bij controle ieder een krat met leeggoed (lege flessen) bij zich te hebben. Die werden inbeslaggenomen en beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beide verdachten, die de inbraak ontkennen, bekenden de kratten leeggoed bij de keet te hebben gestolen met de bedoeling deze voor het statiegeld in te wisselen. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op en bekijkt of de verdachten in aanmerking komen voor een alternatieve straf via het HALT-bureau.

Landgraaf; keukenbrandje
Afgelopen woensdagmiddag kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrand aan de Pastoor Welterstraat in Landgraf. Bleek dat in de keuken van een woning, ter hoogte van de kookplaat en de afzuigkap brand was ontstaan. Die ging gepaard met enige rookontwikkeling. De brandweer heeft het binnenbrandje snel geblust. In de gehele woning is sprake van enige rook en roetschade.