Gemeente Wijk bij Duurstede

Geen guldens op de veerpont

Slechts enkele `rijdende winkels' hoeven geen guldens te accepteren. Voor taxi's en bussen is een uitzonderingspositie gekomen. Zij hoeven alleen in euro's te handelen. In de kleine kassa's van deze dienstverleners kunnen namelijk moeilijk twee munteenheden worden bewaard en ook het omrekenen kost dan te veel tijd. In Wijk bij Duurstede komt er nog een apart geval bij: het Wijkse veerpont. Ook het personeel van het veer kan moeilijk met twee geldbuidels vol kleingeld gaan lopen en steeds worden gedwongen tot het omrekenen. Het veerpersoneel verzoekt u daarom dringend euro's mee te nemen als u van het veer gebruik wilt maken.

Daarnaast vindt er met ingang van 1 januari 2002 eveneens een tariefverhoging van de veerkosten plaats. Deze verhoging heeft echter niets met de overgang naar de euro te maken, maar houdt direct verband met het veertarief van de omliggende veerponten. Door deze verhoging is het tarief gelijkgetrokken met bijv. het Beusichemse veer.

Gemeente klaar
De gemeente is klaar voor de euro. De pinautomaat op de cluster Burgerzaken is europroof en ook bijvoorbeeld de nieuwe belastingtarieven zijn omgerekend naar euro's. De omrekening van de oude bedragen naar euro's is dus voltooid.