Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Level 3 geselecteerd door Sony Pictures Digital Entertainment voor nieuw online dienst 'Screenblast'

AMSTERDAM, 3 januari 2002 - Level 3 Communications is geselecteerd als de belangrijkste leverancier van breedbanddiensten voor 'Screenblast', de nieuwe, interactieve entertainment dienst van Sony Pictures Digital Entertainment (SPDE). Daartoe neemt Sony diverse diensten van Level 3 af, waaronder (3)Center Co-location en (3)CrossRoads Internet-toegang.

"Screenblast is de eerste online entertainment-applicatie die eigenschappen van traditionele media verenigt met die van interactieve media," aldus Mike Knaisch, senior vice president van Level 3. "Het maakt gebruik van alle mediamogelijkheden van Sony Pictures Digital Entertainment en vertegenwoordigt daarmee de groeiende vraag naar breedbandapplicaties."

Mike Arrieta, vice president en co-general manager Screenblast van Sony Pictures Digital Entertainment, verwijst naar de kwalitatief hoogwaardige co-locatiediensten van Level 3 en naar de betrouwbaarheid van de breedband-backbone als factoren die doorslaggevend waren voor de keuze van Sony. "Daardoor kunnen wij een dynamisch, interactief platform als Screenblast aanbieden." Volgens Arrieta kunnen contentproviders zoals Sony Digital Entertainment alleen dankzij connectiviteit met breedband ISP's - die door Level 3 voor de media- en entertainmentindustrie wordt verzorgd - eindgebruikers van breedbanddiensten bereiken.

"Media- en entertainmentbedrijven zoals Sony Digital Entertainment zijn van strategisch belang voor Level 3 vanwege hun grote en sterk groeiende behoefte aan bandbreedte," aldus Knaisch. "Deze samenwerking met Sony biedt uitzicht op een substantiële omzetgroei in de toekomst, hetgeen van belang is voor de verdere groei van Level 3.
"Wij bewijzen hiermee ons succes in het verbinden van media- en entertainmentbedrijven met de last-mile netwerken die de breedbandtoegang leveren aan woonwijken en bedrijventerreinen."

Screenblast is een innovatieve vorm van online entertainment die geschikt is voor consumenten met een breedband Internet-verbinding. Via de Sony Pictures Digital Entertainment website (www.sonypictures.com) of de Screenblast website (www.screenblast.com), krijgen consumenten toegang tot een interactieve wereld waar de gebruiker kan kiezen uit kanalen die vijf genres vertegenwoordigen: actie, comedy, drama, science-fiction en muziek. Zij kunnen vervolgens plaatsnemen in de "stoel van de regisseur" om eigen werk te creëren en ten toon te spreiden en om online verbinding te maken met anderen via een veelheid aan nieuwe middelen.

Over Level 3 Communications
Level 3 Communications, Inc. (Nasdaq: LVLT) is een wereldwijd opererende onderneming voor of van informatie- en communicatiediensten. Het bedrijf levert een breed pakket aan diensten, waaronder IP-diensten, breedbanddatatransport en de eerste diensten binnen de industrietak die gebaseerd zijn op Softswitch (brug tussen analoge en digitale telefoonnetwerken). Voorts biedt Level 3 Communications co-locatiediensten in de vorm van geavanceerde faciliteiten voor netwerkvoorzieningen en ondersteuningsdiensten aan IP-intensieve ondernemingen zoals ISP's (aanbieders van internetdiensten), ASP's (aanbieders van toepassingsdiensten) en Content Providers (aanbieders van inhoud). Level 3 levert hoofdzakelijk aan communicatie-intensieve bedrijven die hun diensten leveren via het Level 3 netwerk. Het internetadres van Level 3 is www.Level3.nl.



Ingezonden persbericht