Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Ook Netelenbos moet haar verantwoordelijkheid nemen en vertrekken

In het programma VARA's ontbijtradio heeft ROVER voorzitter Rudy Schoonveld aangegeven dat hij vindt dat ook minister Netelenbos zou moeten aftreden nu blijkt dat de afgesproken kwaliteitsnormen voor het spoorvervoer niet zijn gehaald.

ROVER vindt het terecht dat de directie van de NS opstapt, nu zij er niet in zijn geslaagd om de in het "verbeterplan" Bestemming Klant Nu beloofde kwaliteit te halen. Maar ROVER vindt het verbazingwekkend dat minister Netelenbos, die in belangrijke mate politiek verantwoordelijk is voor het disfunctioneren van de NS en direct verantwoordelijk voor de kwaliteit van de infrastructuur en verkeersleiding rustig blijft zitten. Het is met name ook een gevolg van haar beleid, het uit elkaar halen van infrabeheer, verkeersleiding en NS reizigers die er toe hebben geleid dat de spoorwegen in deze crisis zijn beland.

Het beleid van de minister is er in de afgelopen periode sterk op gericht om allerlei taken en vervantwoordelijkheden op afstand te plaatsen en de nieuwe organisaties ook nog eens met bezuinigingen op te zadelen. Nu blijkt dat dit beleid bij de spoorwegen tot desastreuse gevolgen heeft geleid, zou zij daar de verantwoordelijkheid voor moeten nemen.

3 januari 2002

---