Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Behandeling melding onjuistheden kaarten droge zandgronden

3 januari 2002 - Boeren die onjuistheden menen te constateren bij de indeling van hun grond op de kaarten bij het Besluit droge zandgronden kunnen dat kenbaar maken aan het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. Op hun melding dienen zij aan te geven:

* dat het gaat om een opmerking over de aanwijzing zand- en lössgronden;
* naam en adresgegevens;

* het kaartnummer (te vinden rechtsboven op de kaart. Bijvoorbeeld '10 OOST' of '10 WEST');
* de reden waarom het perceel ten onrechte is aangewezen. Verder moet een kopie van de kaart meegestuurd worden waarop de betreffende percelen zijn aangegeven.

De melding kan worden gestuurd naar:

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Antwoordnummer 7000
9400 VD Assen

De ingediende klachten worden individueel nagetrokken. Het resultaat daarvan wordt binnen enkele maanden aan de minister voorgelegd die vervolgens een besluit zal nemen. Indien inderdaad fouten worden geconstateerd bij de aanwijzing van de zand- en lössgronden zal dit worden hersteld. Het herstel van de aanwijzing zal terugwerken tot 1 januari 2002. Boeren die een melding hebben ingediend, zullen in de loop van het jaar individueel bericht krijgen over de bevindingen. Het gaat bij deze meldingsprocedure niet om een formele bezwaarprocedure, er is dus ook geen sprake van termijnen van beroep of bezwaar. Voor een adequate verwerking van de meldingen is het echter wenselijk dat deze voor 1 maart 2002 worden ingediend. Voor vragen is het Mestloket beschikbaar
(op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur): 0800-2233322