Politiebericht Den Bosch 3-01-2002
ONDERNEMERS TEVREDEN OVER ZICHTBAARHEID POLITIE

ONDERNEMERS TEVREDEN OVER ZICHTBAARHEID POLITIE

Ondernemers en winkeliers hebben hun tevredenheid geuit over het optreden van de politie Brabant-Noord tijdens de afgelopen euroweken. Ook de politie is op haar beurt content over het verloop van de Euro-conversie. In de regio deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Naast het extra toezicht in winkelcentra en op markten heeft de politie een groot aantal waardetransporten begeleid op hun weg naar een distributiecentrum. Op Nieuwjaarsdag waren de euro-surveillances vooral te vinden in de buurt van losstaande geldautomaten die gevuld dienden te worden.

De politie heeft inmiddels van verschillende kanten tevreden geluiden gehoord. Winkeliers, ondernemers en waardetransporteurs hebben ons laten weten dat zij zeer content zijn over de duidelijke aanwezigheid van de politie. Zichtbaar, alert, aanwezig. Een van onze buurtcoördinatoren kreeg van een supermarkteigenaar een pluim op zijn pet omdat de betreffende politieman zich zo veelvuldig had laten zien. Dát is ook de opzet van ons beleid tijdens deze Euroconversie. We willen graag dat de burger zich tijdens deze hectische financiële periode veilig voelt op straat. In tegenstelling tot elders in het land heeft de politie Brabant-Noord overigens geen mensen preventief vóór de feestdagen aangehouden. Wel houden we ons klantenbestandgoed in de gaten.

Gelabelde surveillances

Nog steeds is een groot aantal agenten volledig vrijgemaakt voor Euro-toezicht. Dat betekent dat zij de poort van het bureau uitrijden met maar één opdracht: houd toezicht, wees alert, laat je zien. Een verkeerscontrole? Milieusurveillance? Prima, maar niet tijdens een Eurodienst. De politie heeft ook haar traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst verplaatst naar 21 januari. Het is gebruikelijk om de eerste maandag na 1 januari bijelkaar te komen. Een gelegenheid waar ook de korpschef zijn jaarlijkse Nieuwjaarstoespraak uitspreekt. Vanwege de Euroconversie die zoveel extra uren vergt, wordt de bijeenkomst dit jaar dus wat later in de maand gehouden. Vooralsnog blijven de eurosurveillances bestaan tijdens de extra geldtransporten. Ook de individuele begeleiding blijft gehandhaafd, daar waar nodig is. Voor de rest: business as ususal.