Politiebericht Den Bosch 3-01-2002
Politiebericht district Den Bosch

KANONSLAGEN INBESLAGGENOMEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag troffen surveillerende agenten bij het postkantoor aan de Rompertpassage in s-Hertogenbosch een 16-jarige Bosschenaar aan die vuurwerk tot ontploffing bracht. Bij onderzoek bleek de jongen 150 kanonslagen bij zich te hebben. Het vuurwerk is inbeslagge-nomen en de verdachte is voorgedragen voor alternatieve bestraffing via BURO HALT.

COMPUTERS ONTVREEMD BIJ INBRAAK (s-Hertogenbosch)

Woensdag is aangifte gedaan van diefstal van drie computers uit een kantoorruimte aan de Utopialaan in s-Hertogenbosch. De computers zijn gestolen bij een inbraak die plaatsvond tussen 28 december en 2 januari.

13-JARIGE BEZORGT LEEFTIJDGENOOTJE GEBROKEN NEUS (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag heeft een 13-jarig Bosschenaartje op de Ploossche Hof in s-Hertogenbosch een gebroken neus opgelopen door een kopstoot van een leeftijdgenoot. Het slachtoffer had snoep gekocht waar het andere jongetje wat van wilde hebben. Toen het slachtoffertje dat niet gaf, gaf de verdachte de jongen een paar klappen en een kopstoot. Het slachtoffertje liep daarbij een gebroken neus op. De verdachte heeft op het bureau een be-kennende verklaring afgelegd.

INBREKERS OP HETERDAAD AANGEHOUDEN (Rosmalen)

Van woensdag op donderdag heeft de politie vijf inbrekers in de leeftijd van 17 tot 20 jaar op heterdaad aangehouden als verdacht van een inbraak in een school aan de T.M. Korten-horstlaan in Rosmalen. Bij de inbraak is o.a. computerapparatuur buitgemaakt. Een oplettende getuige meldde de inbraak bij de politie. Op de Deken van Roestellaan lieten agenten een auto stoppen die uit de richting van de school kwam. In de auto troffen zij o.a. een complete computer en een projectiescherm aan. De drie inzittenden, een 17-en 20-jarige Rosmalenaar en een 19-jarige Hinthammer werden aangehouden. Omdat de getuige meldde dat het om vijf inbrekers ging, zetten agenten hun speurtocht voort. Uiteindelijk is vannacht nog een 19-jarige Rosmalenaar in zijn woning aan de Koningstraat en een 18-jarige Bos-schenaar in zijn woning aan de Maastrichtseweg aangehouden. Deze verdachten bleken een gestolen computer en videorecorder uit angst in Maliskamp in het water te hebben gegooid. Het vijftal is op het bureau voor nader onderzoek ingesloten. De goederen zijn inbeslagge-nomen.

RAMKRAKER MELDT ZICHZELF (s-Hertogenbosch)

Van woensdag op donderdag heeft een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats zich telefonisch gemeld bij de politie om zich aan te geven voor een ramkraak en diefstal van een auto. Agenten troffen de verdachte aan op de Zandzuigerstraat nabij Station-Oost. Hij vertelde dat het slecht met hem ging en dat hij een einde wilde maken aan zijn criminele activiteiten. De verdachte bekende op het bureau op oudejaarsavond aan de Nieuwe Hofstad in s-Hertogenbosch een auto te hebben gestolen, waarmee hij op nieuwjaarsmorgen in alle vroegte een ramkraak bij een babyzaak aan de Tinnegieterstraat in s-Hertogenbosch had gepleegd. Bij deze kraak is babykleding t.w.v. ongeveer 3000,= ontvreemd. Uit onderzoek kwam vast te staan dat het verhaal van de man klopte. De auto bleek hij zonder benzine te hebben achtergelaten op de Triniteitstraat. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

WINKELDIEF BEDREIGT PERSONEEL (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is een 49-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats bij een warenhuis aan Achter het Stadhuis in s-Hertogenbosch aangehouden voor diefstal van kleding en be-dreiging met krukken van het personeel. Medewerkers zagen dat de man in oude kleding het pashokje inging en vervolgens gehuld in nieuwe kleding de winkel wilde verlaten. Zij spra-ken de verdachte aan, waarop hij hen dreigde met zijn loopkrukken te slaan. Een beveili-gingsmedewerker hield de man aan en droeg hem over aan de politie. Hij is inverzekeringge-steld.