Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie

03 januari 2002

Bert Woudenberg niet langer 3VO-woordvoerder

Bert Woudenberg is per direct van zijn functie als woordvoerder en lobbyist van de Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO ontheven. Bestuur en directie van 3VO hebben hiertoe in een extra bestuursvergadering besloten. Aanleiding voor dit besluit is de SBS6-uitzending van Peter R. de Vries op 13 december 2001, waarin ernstige verkeersovertredingen van de 3VO-woordvoerder te zien waren. Het betrof onder andere een grove overtreding van de maximumsnelheid bij wegwerkzaamheden met 72 km/uur. Dit druist zo in tegen de visie van 3VO, dat bestuur en directie menen geen andere keuze meer te hebben.

Woudenberg was enkele malen vanaf zijn huisadres gevolgd door een camerateam van Peter R. de Vries. De achtervolging was Woudenberg zo op zijn zenuwen gaan werken, dat hij het team enkele malen van zich af trachtte te schudden, zonder oog te hebben voor de verkeersveiligheid.

De ernst van de situatie voor 3VO werd het bestuur en de directie overigens pas duidelijk na het zien van de beelden. Aanvankelijk had het bestuur als goed werkgever - en afgaand op zijn mondelinge toelichting - Woudenberg nog in bescherming genomen, maar toen had het de beelden nog niet gezien. 3VO zal zich verder beraden over Bert Woudenberg.

De vereniging 3VO blijft geloven in haar kracht als maatschappelijke organisatie. Het streven naar een verkeersveilige samenleving is en blijft de inzet van de vereniging. De felheid van de vele reacties heeft aangetoond dat verkeersveiligheid een onderwerp is dat volop leeft onder de mensen. Het heeft 3VO nog eens gesterkt in de opvatting dat acties voor meer veiligheid in het verkeer (om de jaarlijks 1.100 verkeersdoden en 120.000 gewonden terug te dringen) niet alleen geboden zijn, maar kennelijk ook in brede kring zullen worden gedragen en verwelkomd. Vrijwilligers, bestuurders en beroepskrachten van 3VO zullen het goede werk onveranderd voortzetten.