Sociale Verzekeringsbank

SOCIALE VERZEKERINGSBANK

SVB eerst met succesvolle betaling in euro's

SVB EERSTE MET SUCCESVOLLE BETALING IN EURO'S UIT ALGEMENE MIDDELEN

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft op 2 januari met succes een grote betaling uit de algemene middelen in euro' s voldaan. De SVB is hiermee de eerste organisatie in Nederland. Het gaat om de kinderbijslag voor ruim 1,8 miljoen huishoudens. Het geld is op 2 januari overgemaakt op de bank- en girorekeningen van de huishoudens.

Tegelijk met de kinderbijslag zijn de eerste betalingen voor de AOW uitgevoerd. Ook dat verliep goed.

De SVB heeft extra energie en aandacht besteed aan de betalingen op en rond de jaarwisseling. Dat heeft er toe geleid dat alle geplande betalingen aan klanten van de SVB tot en met 2 januari volledig volgens schema zijn verlopen. Om de klanten van de SVB zo goed mogelijk te informeren over de betekenis van de overgang naar de euro voor hun uitkering, krijgen klanten een aparte mailing met persoonsgebonden informatie over de euroconversie. Ook dit complexe mailingproces loopt geheel volgens plan.

De SVB is uitvoerder van verschillende persoonsgebonden regelingen van de overheid, zoals de AOW, Anw, de kinderbijslag, het Persoonsgebonden Budget en de Remigratiewet. In totaal keert de SVB circa 24 miljard euro per jaar uit aan bijna 4,5 miljoen klanten.