RABOBANK NEDERLAND

Record Rabobank: 30 miljoen betalingstransacties

Sinds de jaarwisseling zijn tot op heden 30 miljoen betalingstransacties op Rabobankrekeningen verwerkt. Dit is een nieuw record voor de Rabobank. Het vorige record over een vergelijkbare periode stond op 16 miljoen. Het record-aantal verwerkingen kwam onder andere voort uit 13 miljoen conversietransacties (guldens afboeken en euro's opboeken) en de transacties bij de geldautomaten en de betaalautomaten in de winkels in de afgelopen dagen.

Sinds de jaarwisseling heeft de Rabobank ook een recordaantal van ca 3 miljoen transacties via de geldautomaat (PIN) verwerkt. Het aandeel 'gasttransacties'hiervan was op 1 januari ruim 375.000 en liep op 2 en 3 januari terug. De transacties liepen zonder problemen via ruim 2.800 geldautomaten van de Rabobank. Verwacht wordt dat met dit aantal bijna alle Rabobank-klanten van euro's is voorzien.
Ook zijn ca 90.000 toonbankinstellingen (TBI's) die bankieren bij de Rabobank voorzien van euromunten en -biljetten. Dit geschiedt in samenwerking met muntvervoerder TPG.
Via dit traject kan tevens de oude guldenvoorraad in munten van de toonbankinstellingen gratis worden 'afgestort'. Conform afspraak met de TBI's binnen het Nationaal Forum voor de Omwisseling van de Euro geeft Rabobank sinds de jaarwisselingen via ca 1.300 geldautomaten coupures van 5 euro uit. De resterende geldautomaten zijn voorzien van extra coupures van 10 euro.
Voorts is Rabobank verheugd dat onderzoek uitwijst dat ca negen van de tien toonbankbedrijven die bij de Rabobank bankieren tijdens de duale periode in januari guldens accepteren.