Gemeente Breukelen


Breukelen kiest ereburgers

Sinds 3 januari 2002 heeft Breukelen weer ereburgers. Op de nieuwjaarsreceptie maakte Frank Dales bekend dat twee inwoners van de gemeente zijn gekozen tot ereburger. Een vorig jaar gepubliceerde oproep om mensen voor deze titel voor te dragen, resulteerde in veel reacties en de verkiezing van een ereburger en een ereburgeres.

foto ereburgers Mevrouw Leny de Jager ontving de erepenning met bijbehorende oorkonde voor haar verdiensten voor de jeugd. Niet alleen beroepshalve maar ook in haar vrije tijd stond en staat zij altijd klaar voor de kleinsten in Breukelen. Ook na haar pensionering als kleuterleidster blijft ze een onmisbare steun bij de organisatie van menig kinderevenement.

De heer Koos Segers verdient naar de mening van de inwoners van onze gemeente eveneens de titel van ereburger. Een bewogen en bevlogen kracht die een belangrijke stimulerende rol speelt bij de vernieuwing van de landbouw in de regio en ten tijde van de MKZ-crisis een ware steun was voor de getroffen agrarische gemeenschap.

Nadat de gemeenteraad in 1992 besloot tot het instellen van het ereburgerschap van de gemeente, is van deze mogelijkheid slechts één keer eerder gebruik gemaakt. Helaas is de heer Ch. Van Elk in 1997 overleden. De gemeente wil de band met en tussen haar inwoners versterken. Het instrument van het ereburgerschap leent zich daar uitstekend voor. Vandaar dat vorig jaar het initiatief is genomen om deze gewoonte nieuw leven in te blazen. En met succes zoals we uit de response en verkiezing van twee inwoners mogen afleiden.