Ingezonden persbericht


Plantronics neemt
Ameriphone over

Hoofddorp, Nederland, 3
januari 2002 Plantronics Inc. (NYSE: PLT) maakt bekend dat het Ameriphone, Inc. (´Ameriphone´), een particuliere onderneming uit Garden Grove, Californië, de Verenigde Staten, heeft overgenomen. Ameriphone is een vooraanstaande leverancier van geluidsversterkende telefoons en andere oplossingen die voorzien in de behoeften van mensen met een gehoorbeschadiging of andere beperkingen. Ameriphone wordt onderdeel van de Walker divisie van Plantronics, die leidend is op het gebied van geluidsversterkende telefoons, speciale telefoonhoorns en communicatietestapparatuur voor mensen met een bepaalde handicap.

"De combinatie Ameriphone en Walker brengt twee marktleiders samen die producten bieden die de kwaliteit van leven van mensen met een gehoorgebrek of andere beperkingen verbeteren", zegt Ken Kannappan, president en CEO van Plantronics. "We zijn ervan overtuigd dat we door het bundelen van onze krachten beter in staat zullen zijn tegemoet te komen aan de wensen van dit groeiende deel van onze bevolking."

"Walker en Plantronics hebben zich erop toegelegd om de communicatie tussen mensen met of zonder beperking te verbeteren", zegt Steve Krug, president van de Walker divisie van Plantronics. "De aanvulling van de productlijn van Ameriphone verbreedt en verdiept ons huidige productassortiment. Samen bieden Walker en Ameriphone nu het uitgebreidste productassortiment voor mensen met een handicap. De producten zijn breed beschikbaar via diverse distributiekanalen zoals verstrekkers van medische hulpmiddelen, audiologen, in de gezondheidszorg, de detailhandel en andere gespecialiseerde distributeurs", voegt Krug toe.

Ameriphone
Ameriphone is in 1977 opgericht en heeft een gedegen reputatie opgebouwd als een aanbieder van producten voor mensen met een handicap. Het bedrijf biedt geluidsversterkende telefoons, teksttelefoons, meldings- en waarschuwingssystemen en andere producten voor mensen met een gehoorgebrek, en mensen met een andere beperking. De producten van Ameriphone zijn geselecteerd voor een aantal medische hulpprogramma´s, waaronder de twee grootste medische hulpprogramma´s van Amerika. "Onze klanten zullen hiervan profiteren omdat ze nu kunnen beschikken over de service, de ondersteuning en de wereldwijde slagkracht van Plantronics", zegt George Cheung, mede-oprichter, president en CEO van Ameriphone.

In boekjaar 2000 dat eindigde op 31 december 2000, bereikte Ameriphone een netto omzet van circa 11,8 miljoen dollar en een bedrijfswinst van
1,1 miljoen dollar. "We zijn ervan overtuigd dat deze aankoop financieel aantrekkelijk is en goed past bij onze huidige organisatiestructuur. We verwachten dat de overname de nominale inkomsten per aandeel zal doen stijgen in het eerste kwartaal van volgende boekjaar. De nu verworven activa bedragen ongeveer 4,6 miljoen dollar, terwijl de goodwill en andere immateriële waarden goed zijn voor een bedrag van circa 5,8 miljoen dollar. De definitieve bedragen zullen worden bekend gemaakt in het jaarverslag en Form 10-K over boekjaar 2002", zegt Barbara Scherer, senior vice president en CFO bij Plantronics.

Walker
Walker is opgericht in 1969 en in 1986 overgenomen door Plantronics. Het bedrijf biedt telecomoplossingen voor mensen met een gehoorgebrek en produceert voor de telefoon- en telefoontestmarkt. Walker is wereldleider op het gebied van het versterken van geluid en biedt oplossingen die gebruikt worden in telefoons voor consumenten, maar ook maatwerkapplicaties die hoogwaardige kennis vereisen op het gebied van het versterken van geluid. Geluidsversterkende telefoons stellen mensen met gehoorverlies in de hogere frequenties in staat een gesprek beter te verstaan. Tevens worden de speciale telefoonhoorns van Walker gebruikt in veeleisende omgevingen, zoals de beursvloer waar het goed verstaan van telefoongesprekken essentieel is. Nu meer mensen zich bewust worden van hun behoeften op het gebied van horen, is Walker er om oplossingen te bieden die eenvoudig en makkelijk in gebruik zijn. De producten van Walker zijn momenteel beschikbaar via de geautoriseerde distributeurs van Plantronics. Meer informatie biedt:
www.mywalker.com.

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht
communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset. Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft een beursnotering (NYSE:PLT) en vestigingen in 19 landen met in totaal 2500 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt
www.plantronics.com.