Ingezonden persbericht


Robin de Witte bij Information Builders ook Country Manager Nederland

Amstelveen, 3 januari 2002 Information Builders, toonaangevend in Business Intelligence, heeft Robin de Witte aangesteld als Country Manager Nederland. De Witte voerde al het management over de Belgische en Zwitserse landenorganisaties van Information Builders. Hij volgt Norman Manley op die is benoemd tot Vice President Europe van iWay Software, een dochterbedrijf van Information Builders dat is gespecialiseerd in Enterprise Application Integration. De benoeming is reeds ingegaan.

Robin de Witte is sinds 1994 Country Manager België bij Information Builders. Hij kent de organisatie derhalve goed en heeft een duidelijke visie op de toekomst van Information Builders binnen Europa. Information Builders heeft in Europa zeven landenorganisaties (subsidiaries). In de landen zonder Information Builders-vestiging werken we met agents. Het gaat om organisaties die vrij autonoom opereren. De synergie tussen de verschillende landenorganisaties en met de agents kan beter. Information Builders heeft het beginsel van think global, act local altijd hoog in het vaandel gedragen. Nu is het moment aangebroken binnen Europa meer te centraliseren en tot een eenduidiger aanpak te komen. Ik zal met onze medewerkers hier een bijdrage leveren voor de Benelux en Zwitserland. Betere Europese coördinatie van marketing is bijvoorbeeld al gestart en werpt onmiddellijk zijn vruchten af.

Nederland is belangrijk voor Information Builders. De Nederlandse organisatie is altijd een van de meest succesvolle geweest. In 2000 hebben we echter te lijden gehad onder de krappe arbeidsmarkt en heeft zich nogal wat verloop in het salesteam voorgedaan. Gedurende 2001 is het team vernieuwd en weer op sterkte gekomen. Het bestaat uit jonge, enthousiaste professionals. Die wil ik tot een nog grotere eenheid smeden en verder coachen. Er zijn bijzonder veel kansen op de markt. We beschikken over een zeer sterk productaanbod en lopen voorop als het om Business Intelligence over het web gaat. De wereldwijde organisatie is gezond en draait goed. Vorig jaar is het aantal nieuwe licenties met zestig procent gestegen. Dat willen we in 2002 minstens evenaren. De hype is uit de markt. Information Builders heeft nooit meegedaan aan de waan van de dag en we hebben geen rare bokkensprongen uitgehaald. Dat vindt nu zijn beloning in nieuwe klanten van naam en een goed gevulde pijplijn.

Voordat De Witte in 1994 bij Information Builders aantrad, heeft hij zes jaar bij Real Software gewerkt: Thans is Real een van de grotere softwarehuizen van België. Ik heb daar nog de start-up fase meegemaakt. Bij Real heb ik leren werken met Nederlanders en het werken met hen leren appreciëren. Daardoor brengt mijn nieuwe positie geen cultuurshock met zich mee. Noch voor de Nederlandse organisatie, noch voor mij, aldus De Witte.

Information Builders

Information Builders is leidinggevend op het gebied van Business Intelligence. Met het hoofdkantoor in New York,midden in het economische hart van de VS, heeft Information Builders 26 jaar ervaring in het helpen van bedrijven en instellingen bij het verbeteren van hun kritische bedrijfsprocessen door data te transformeren in bruikbare informatie en deze via het internet beschikbaar te stellen. Information Builders beroept zich wereldwijd op meer dan 9000 implementaties. Uit de Fortune top 100 bedrijven behoren 92 tot de klantenkring. Het bedrijf heeft wereldwijd 2.000 professionals in dienst en realiseerde in 2000 meer dan 300 miljoen dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

# # #



Ingezonden persbericht