Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 7-01-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhouding gewelddadige winkeldief
ALMERE Zondagmiddag is in een winkel aan de New Yorkweg een 34-jarige man uit Duitsland aangehouden. Winkelpersoneel had de man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachte verzette zich hevig bij de aanhouding en sloeg een van de personeelsleden. De verdachte is overgedragen aan de politie en voor nader verhoor op het politiebureau in verzekering gesteld.

Overval restaurant
ALMERE Zondagavond is een restaurant aan de Toon Hermansstraat overvallen. Twee nog onbekende, gemaskerde mannen bedreigden het personeel met iets dat leek op een vuurwapen en gingen er met de inhoud van de kassa weer vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen of mensen die meer weten over deze overval zich te melden, telefoon: 036-5383838.

Aanrijding
ALMERE Zondagmiddag heeft zich op de Stedendreef een aanrijding voorgedaan. Een 21-jarige automobilist uit Almere verklaarde tegenover de politie dat hij dacht dat zijn stoplicht op groen sprong en trok op. Vervolgens reed hij tegen de auto aan van een 26-jarige Hilversummer. De Hilversummer is voor controle per ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Aanhouding inbreker
ALMERE Zondagnacht is bij station Parkwijk een 27-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van inbraak. Hij had even daarvoor proberen in te breken in een snackbar aan de Haagbeukweg. Aan de hand van het signalement kon de man aangehouden worden. Hij is voor nader verhoor op het politiebureau ingesloten.

In district noord hebben zich geen bijzonderheden voorgedaan.