Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, voor onmiddellijke vrijgave

Rubriek BEURS, BELEGGEN, ECONOMIE, FINANCIEEL

GORILLA VERSLAAT AEX OOK IN 2001

Aandelenportefeuille van aap presteert 7% beter

Rotterdam, 7 januari 2002 - Voor het tweede jaar op rij heeft een aap een hoger rendement behaald met een aandelenportefeuille dan de AEX. De portefeuille die is samengesteld door gorilla Jacko presteerde het afgelopen jaar 7% beter dan de graadmeter van de Amsterdams beurs, zo maakte de website beursgorilla.nl vandaag bekend. In het jaar 2000 presteerde de gorilla ook al aanmerkelijk beter dan de AEX. Toen werd de AEX met 36% verslagen.

Door fondsen als Buhrmann en Beter Bed te kopen vlak voordat ze enorm in waarde stegen zag het ernaar uit dat de AEX met nog veel grotere cijfers verslagen zou worden. De ramp op 11 september leidde echter tot een forse daling van het fonds KLM. Dat aandeel had Jacko een paar maanden daarvoor in de portefeuille opgenomen.

Jeroen Bertrams van beursgorilla.nl had niet verwacht dat de aap ook in 2001 beter zou presteren: "Ik ben verbaasd over de goede prestatie, met name omdat de meeste particuliere beleggers zelfs het rendement van de AEX niet weten te evenaren. Het ziet ernaar uit dat apen verstandiger beleggen dan mensen."

De portefeuille van Jacko zal in 2002 worden doorgezet. Elke twee weken koopt en verkoopt Jacko één aandeel. Deze wijziging wordt vooraf bekend gemaakt op beursgorilla.nl, zodat iedere belegger de portefeuille kan volgen.