Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-01-2002
Politieberichten stad Utrecht, 09.35 uur

Wapens en valse merkkleding aangetroffen

UTRECHT De politie heeft in samenwerking met de Stichting Namaak Bestrijding zondagmiddag een controle gehouden op de veiling aan de Utrechtseweg.

Bij een 47-jarige man uit Utrecht werden de verboden laserpennen, drie valmessen en drie stilettos aangetroffen. Daarnaast werden in andere kramen een partij valse merkkleding (joggingpakken), namaaktelefoons en boormachines aangetroffen en deze goederen werden inbeslaggenomen.

XTC-pillen aangetroffen

UTRECHT Bij een controle van een 20-jarige automobilist uit Utrecht zondagmiddag op de Einsteindreef bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De man wilde ook niet zijn naam opgeven.

Vervolgens werd de man aangehouden, maar daarbij verzette de man zich zo hevig dat hij met gepast geweld onder controle moest worden gebracht en werd geboeid. In de auto van de Utrechter werden ruim 30 XTC-pillen aangetroffen en inbeslaggenomen.

De Utrechter is voor nader onderzoek ingesloten en inmiddels inverzekering gesteld.

Jongens aangehouden voor vernieling

UTRECHT Drie jongens van 13 en 14 jaar uit Utrecht en een 11-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede zijn zondagavond aangehouden op verdenking van vernieling.

Bij de politie werd gemeld dat vier knapen TL-verlichting van een gebouw aan het Daalseplein aan het vernielen waren. Toen de politie ter plaatse kwam, renden de vier weg. Echter na een korte sprint konden twee van de vier worden aangehouden en toen kort daarna de andere twee naar het bureau kwamen om navraag te doen, werden zij alsnog aan de hand van het signalement aangehouden.

Na onderzoek en verhoor bleek dat alleen de twee 14-jarigen zich schuldig hadden gemaakt aan het vernielen van de verlichting.

Aangehouden voor diefstal kleding

UTRECHT Een 44-jarige man uit Utrecht is zondagochtend betrapt op het stelen van kleding uit een winkel aan de Lange Viestraat.

Bij de politie was gemeld dat er een ruit van een winkel was vernield en dat er uit de etalage kleding werd weggenomen. De politie hield in eerste instantie drie personen aan op verdenking van diefstal, maar uiteindelijk bleek dat alleen de 44-jarige strafbare handelingen had gepleegd. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Aangehouden voor poging inbraak woning
UTRECHT Een 21-jarige man uit Oegstgeest is zondagochtend aangehouden op verdenking van een poging tot inbreken in een woning aan het Zwarte Woud. Met een steen werd een ruit van de toegangsdeur ingeslagen.

Een getuige had de poging inbraak gezien en gaf de bijzonderheden door aan de politie. Ook werd doorgegeven dat de man richting station Lunetten was gelopen. De politie zag vervolgens in de nabijheid van het station een man lopen die aan het signalement voldeed en vervolgens werd hij aangehouden. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.