Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-01-2002
Politieberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Hulpgeroep redt vrouw

MAARSSEN In de nacht van zondag 6 op maandag 7 januari is een bejaarde vrouw uit een sloot gered.

Rond drie uur in de nacht hoorden de bewoners van een woning aan de Zandweg hulpgeroep. Zij belden de politie en gingen vervolgens buiten poolshoogte nemen. In een nabijgelegen sloot troffen de melders een 86-jarige vrouw aan. Zij bleek enigszins in de war te zijn en was afkomstig uit een woning aan de Vechtensteinlaan. Zij was die nacht een stuk gaan wandelen, was in de berm terecht gekomen en daar uitgegleden, waardoor ze in een naast de weg gelegen sloot terecht kwam.

De vrouw is met enige oppervlakkige verwondingen per ambulance voor onderzoek naar het UMC in Utrecht gebracht.

Alcoholcontrole

MAARSSEN Op zondag 6 januari heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond in de ochtend tussen zeven en acht uur op de afrit van de A2 en op de Zuilense Ring plaats. Van de 81 gecontroleerde bestuurders bleek één bestuurder teveel te hebben gedronken. De bestuurder, een 42-jarige man uit Zoeterwoude-dorp, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,0 promille (370 ug/l), twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Ruit vernield

WOERDEN In de nacht van zondag 6 op maandag 7 januari hebben drie jongemannen een ruit van een school vernield. Twee van hen werden aangehouden.

Rond kwart over twaalf zag een man drie jongemannen op het plein van een school aan de Jan Steenstraat lopen. Hij zag dat één van de drie een steen tegen een ruit van de school gooide en dat de ruit daarbij vernield werd. De man belde de politie en gaf het signalement van de drie door. De politie trof even later twee van de drie verdachten in de omgeving aan. De jongemannen, 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Woerden, werden aangehouden.

Beide jongemannen gaven aan gedrieën met stenen te hebben gegooid en bekenden hun betrokkenheid bij de vernieling. Naar de derde verdachte wordt nog een onderzoek ingesteld.

Valse naam

MAARSSEN In de nacht van zondag 6 op zondag 7 januari is een automobilist aangehouden.

Rond één uur controleerden politiemensen een automobilist op de Maarssenbroekse Slag. De bestuurder gaf aanvankelijk een naam op van een persoon wiens rijbewijs bleek te zijn ingenomen. Daar de politieman twijfelde aan de juiste personalia van de bestuurder, verzocht hij hem mee te gaan naar het politiebureau.

Op het politiebureau gaf hij wel zijn juiste personalia, de man was 41 jaar oud en afkomstig uit Utrecht. Hij bleek nog een boete van bijna 90 euro te hebben openstaan. Tevens bleek de auto van diefstal afkomstig te zijn. De man is in het politiebureau ingesloten. Hij zal worden gehoord over het opgeven van een valse naam en over zijn mogelijke betrokkenheid bij de diefstal van de auto.