Multrix wint ASPire Award voor Management and Operations

Implementatie van een gecentraliseerde en gestandaardiseerde IT-oplossing bij Euroresins beloond met internationale prijs

Amsterdam, 7 januari 2002 - Multrix heeft de ASPire Award voor Management and Operations ontvangen voor de implementatie van een ASP-oplossing bij Euroresins, een dochteronderneming van het chemieconcern DSM. De awards zijn toegekend door het ASP Industry Consortium (ASPIC) voor 'best practices' in vijf categorieën op het gebied van application service provisioning. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat ASPIC deze awards toekent.

De leden van ASPIC hebben veertien finalisten genomineerd. Hieruit zijn uiteindelijk de vijf winnaars geselecteerd door een onafhankelijke jury van ASP-experts, afkomstig van International Data Corporation, Gartner Dataquest, McKinsey & Co en Enterprise Management Associates.

"Dankzij de ASP-service van Multrix heeft de klant geen vaste IT-kosten meer en zijn ook de dagelijkse werkzaamheden en het beheer van de IT-middelen gecentraliseerd. Hierdoor kan Euroresins zich beter concentreren op haar kernactiviteiten," zegt Meredith Whalen, Vice President ASP, BSP and Wireless Services van IDC. "De aandacht van Multrix voor de Service Level Agreements en de ondersteuning van de klanten maakt het mogelijk om probleemloos meerdere applicaties te draaien en te beheren voor Euroresins."

Paula Hunter, de voorzitter van de nieuwe ASP-sectie van CompTIA: "CompTIA en het ASP Industry Consortium zijn van mening dat Multrix, de winnaar van de ASPire award for Management & Operations, de waarde van het ASP-model voor de IT-gemeenschap in de praktijk heeft laten zien. Multrix heeft de award gekregen voor het met succes ontwikkelen en leveren van een full service oplossing die aansluit bij de bedrijfsdoelen van Euroresins en deze verder ondersteunt."

Euroresins is de Composite Resins-dochteronderneming van DSM en Europees marktleider in de verkoop en distributie van producten voor voornamelijk de composietenindustrie. Alle Europese vestigingen van Euroresins (in totaal 83 werkplekken) gebruiken Microsoft Office 2000, Exchange en Navision Financials die volledig bij Multrix draaien. De kantoren zijn onderling verbonden via Internet over een VPN-verbinding die door Multrix is geïmplementeerd. Salesmanagers van Euroresins kunnen tevens onderweg en vanuit huis via een Internet-inbelverbinding gebruik maken van de applicaties. Over Multrix
Multrix is één van de eerste onafhankelijke Application Service Providers in Nederland. Multrix verhuurt en "host" applicaties, aangevuld met diensten zoals helpdesk, integratie en ondersteuning. Vanuit haar eigen IT-centrum beheert Multrix de apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor zakelijke gebruikers. Multrix werkt samen met onder andere IBM, Progress, Citrix, Microsoft, Navision, QAD en Exact Alliances.