Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 7 januari 2002


Inbraken in woningen Oegstgeest (D1)
Een afgaand inbraakalarm van een woning aan de Simon Vestdijklaan voorkwam op vrijdag 4 januari rond 18.15 uur dat een inbreker verder kwam dan het openbreken van een raam. De politie stelde nog wel een onderzoek in de buurt in maar de inbreker had snel een goed heenkomen gezocht. Het dievengilde wist wel diezelfde dag tussen 16.00 en 18.00 uur met succes in te breken in een woning aan de Jan van Ruusbroecklaan. De methode van inbreken vertoonde overeenkomsten met die aan de Simon Vestdijklaan. Uit de woning zijn sieraden en is een horloge gestolen.

Onder invloed rijden Noordwijk (D1)
De politie hield op zaterdag 5 januari rond 03.50 uur op de Gladiolusstraat een 19-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man werd verdacht van het rijden onder invloed. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 325 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet.
Op zondag 6 januari rond 02.10 uur werd een 23-jarige automobilist uit Rijnsburg onder dezelfde verdachte omstandigheden op de Beeklaan aangehouden. Hij kwam tot 405 ug/l. Rond 14.10 uur werd op dezelfde laan een 45-jarige automobilist uit Katwijk aangehouden. Deze verdachte kwam bij de ademanalyse tot 755 ug/l. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Inbraak in woning Rijnsburg (D1)
Tussen vrijdag 4 en zaterdagochtend 5 januari werd er ingebroken in een woning aan de Collegiantenstraat. Een slaapkamerraam werd opengebroken. Doordat de bewoners op vakantie waren kon het dievengilde ongestoord hun gang gaan. Op dit moment is nog niet bekend of en zo wat er uit de woning gestolen is.

Politie vat inbrekers in de kraag Noordwijk (D1)
De politie hield op zaterdag 5 januari rond 20.30 uur op de Van Panhuysstraat een 36-jarige Hagenaar en een 40-jarige Noordwijker aan. De beide heren werden door een getuige betrapt toen zij bezig waren in te breken in een tuincentrum aan de Van Panhuysstraat. Via 112 alarmeerde hij de politie die de op de vlucht geslagen twee in de kraag kon vatten. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt of zij bij meerdere inbraken betrokken zijn geweest.

Onder invloed rijden Sassenheim (D1)
De politie hield op zondag 6 januari rond 01.00 uur op de Haarlemmertrekvaart een 51-jarige automobilist uit Sassenheim aan. De man werd verdacht van het rijden onder invloed. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 375 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet.

Aanrijding Hillegom (D1)
Op zondag 6 januari rond 19.10 uur ontstond er op de kruising Leidsestraat met de Singel een aanrijding tussen een 41-jarige automobiliste uit Hillegom en een 31-jarige bromfietser uit Lisse. De automobiliste verleende bij het afslaan geen voorrang aan de bromfietser. Er ontstond slechts materiële schade. De politie liet beide partijen een blaastest op alcoholgebruik ondergaan. De bromfietser werd verdacht bevonden en aangehouden. De ademanalyse aan het bureau kwam uit op 750 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. De politie maakt proces-verbaal op.

Over de kop Katwijk (D1)
Een 32-jarige uit Katwijk afkomstige bestuurder van een vierwielige bromfiets squad, sloeg op zondag 6 januari rond 21.30 uur om nog onverklaarbare wijze met zijn voertuig op de Asterstraat over de kop. Een getuige meldde de politie dat hij zag dat het voertuig een stoeprand raakte en vervolgens over de kop sloeg. Met nek- en rugletsel is de onfortuinlijke rijder overgebracht naar het LUMC.

Bromfietser komt ernstig ten val Noordwijk (D1)
Een 45-jarige bromfietser uit Noordwijk is op zondag 6 januari rond 22.40 uur op de Hoofdstraat door nog onduidelijke redenen ernstig ten val gekomen. De bromfietser droeg geen helm en klapte met zijn hoofd op de grond. Met zwaar hoofdletsel is hij overgebracht naar het LUMC.

Diefstal mobiele telefoon Leiden (D4)
Een 21-jarige man uit Leiden heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn mobiele telefoon op vrijdag 4 januari. De man liep omstreeks 14.15 uur over de Janvossensteeg toen zijn telefoon uit zijn handen werd getrokken. De Leidenaar zag twee jongens op een rode bromfiets ervandoor gaan met zijn telefoon.
Een 21-jarige man uit Leiderdorp heeft eveneens aangifte gedaan van diefstal van zijn mobiele telefoon op donderdag 3 januari omstreeks 20.00 uur. De man liep over de Bargelaan en wilde de stationshal binnengaan. Toen hij zijn mobiele telefoon pakte om te bellen werd hij van achteren geduwd door twee mannen met een donkere huisdkleur. Deze eisten zijn mobiele telefoon. Toen de Leiderdorper zijn telefoon gaf gingen de mannen ervandoor in de richting van het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstallen.

Woninginbraak Leiden (D4)
In een woning aan de Pelikaanhof werd tussen donderdag 3 januari 23.30 uur en vrijdag 4 januari 11.00 uur ingebroken. Het is nog niet duidelijk hoe men de woning is binnengekomen. Binnen werd de woning doorzocht. Weggenomen werd een portemonnee, een aantal compact discs, een discman en een fototoestel.
Terwijl de bewoners niet thuis waren werd in hun woning aan de Druivenstraat op vrijdagmiddag 4 januari ingebroken. Men kwam de woning binnen door de voordeur open te breken. Vervolgens werd de gehele woning doorzocht. Het is nog niet bekend wat is weggenomen.
Op zaterdag 5 januari tussen 15.30 en 19.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Rijnsburgerweg. Men kwam de woning binnen via het balkon en vervolgens door een ruit van een deur in te gooien. Een slappkamer en een werkkamer op de eerste etage werden doorzocht. Weggenomen werd een geldbedrag, sieraden, een rijbewijs, een paspoort, een portemonnee en andere documenten.
Vermoedelijk in de avond en nacht van zaterdag 5 januari op zondag 6 januari werd ingebroken op de Nienke van Hichtumstraat. Door een ruit van de achterdeur in te slaan kwam men de woning binnen. Weggenomen werd onder andere een televisie en een video.

Brand aan woning Leiden (D4)
Op vrijdagmiddag 4 januari heeft de achterzijde van een woning aan de Bachstraat in de brand gestaan. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. De brand is ontstaan doordat gordijnen die boven de kachel hingen in de brand vlogen. Vermoedelijk zijn de gordijnen dermate door de kachel droog geworden dat ze vlam hebben gevat.

Brand bouwkeet Leiden (D4)
Een bouwkeet op de Plesmanlaan heeft op vrijdag 4 januari omstreeks 21.00 uur in de brand gestaan. Twee bluswagens en twee ladderwagens van de brandweer moesten ter plaatse komen om de brand onder controle te krijgen. Door het blussen is op een groot gedeelte van de Plesmanlaan gladheid ontstaan. De gemeente heeft zout gestrooid en de rechter rijstrook vanwege de gladheid afgesloten. De politie vermoedt brandstichting en stelt een onderzoek in.

Mishandeling Leiden (D4)
Een 33-jarige fietser uit Leiden heeft aangifte gedaan van mishandeling op zaterdag 5 januari. De Leidenaar kwam uit een horecagelegenheid en wilde vanaf de Hogewoerd wegrijden in de richting van de Breestraat. Omdat hij door een bromfietser werd afgesneden en bijna ten val kwam sprak hij de bestuurder hierop aan. Hierop keerde de bromfietser terug naar de fietser met nog twee jongens en twee meisjes. Vervolgens werd de Leidenaar door een van hen geslagen in het gezicht. De Leidenaar liep een bloedneus op en een dik oog. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling en zoekt getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoonummer 0900 8844.

Rijden onder invloed Leiden (D4)
De politie heeft op maandagochtend 7 januari een 51-jarige automobilist uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een agent zag de automobilist zonder verlichting rijden over de Nieuwe Beestenmarkt en vervolgens over de Langegracht met hoge snelheid in de richting van de Herensingel via de Kooilaan/Kooizicht in de richting van de Formosastraat gaan. Op de Bloemstraat werd de bestuurder aangesproken en vervolgens bij hem een alcoholtest afgenomen. Op het politiebureau blies de bestuurder 750 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie treft softdrugs in huis aan Leiden (D4)
Op vrijdagavond 4 januari heeft de politie in een woning aan de Willem de Zwijgerlaan een niet toegestane hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De politie had een melding gekregen dat iemand een ruit van de woning had ingegooid. Toen zij poolshoogte ging nemen om te kijken of zich mogelijk een inbreker in de woning ophield, ontdekten zij, opmerkzaam gemaakt door de geur, dat in de woning een hoeveelheid softdrugs lag, bestaande uit twee grote zakken hennep, een kleinere zak hennep, en een hoeveelheid hasj. De politie stelt een onderzoek in.

Overval Leiden (D4)
Een videotheek aan de Verfmolen is zondagavond 6 januari rond 20.45 uur overvallen door een nog onbekende man. In de videotheek waren op dat moment twee medewerkers, een man en een vrouw. De mannelijke medewerker bevond zich bij aanvang van de overval in een personeelsruimte van de videotheek, de vrouw bevond zich achter de balie. De overvaller bedreigde de medewerkster van de videotheek met een mes en vroeg om geld. Inmiddels was de mannelijke werknemer, gealarmeerd door de geluiden, ook richting balie gelopen. Vervolgens dwong de overvaller de vrouw om geld uit de kassalade in een tas te doen. Met een geldbedrag heeft de man vervolgens het pand weer verlaten en is weggerend in onbekende richting. De politie heeft direct na de overval de omgeving afgezocht naar de overvaller, maar heeft deze niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Straatroof Alphen a/d Rijn (D3)
Een 62-jarige vrouw uit Alphen a/d Rijn is vrijdagmiddag 4 januari rond 16.00 uur beroofd van haar tas. Zij liep op dat moment op een voetpad parallel aan de Burgemeester Bruinsslotsingel circa 50 meter bij snackbar De Vork vandaan nabij het speeltuintje. Twee personen van ongeveer 18 jaar benaderden haar van achteren en pakten de tas van haar af. Hierbij kreeg de vrouw een duw waardoor zij viel. Zij zijn vervolgens weggerend in de richting van de parkeerplaats aan het Carmenplein. Een vrouw op de parkeerplaats probeerde de straatrovers tegen te houden, maar slaagde daar niet in. De daders zijn doorgerend naar de parkeergarage onder de Ridderhof en zouden daarna richting Troubadourweg zijn gegaan. De tas werd zaterdag teruggevonden op de Rigolettohof. Het geld was weggenomen. Enkele persoonlijke bezittingen zaten nog wel in de tas.

Inbraak Alphen ad Rijn (D3)
Op zaterdag 5 januari is aangifte gedaan van inbraak in een bedrijf aan de Meerkoetstraat in Alphen ad Rijn. Door een deur te forceren werd toegang tot het pand verkregen. Hierbij werd een auto ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Onder invloed Zwammerdam (D3)
Op zaterdag 5 januari stond omstreeks 1.30 uur een 21-jarige automobilist uit Leiderdorp met zijn auto met schade in de berm van de Boskoopseweg in Zwammerdam. De man reed over de Conradstraat en heeft op de Goudse Schouw een vangrail geraakt. De man werd gevraagd te blazen en blies 770 ugl, 220 ugl is de limiet. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed Alphen ad Rijn (D3)
Op zaterdag 5 januari reed een 40-jarige automobilist uit Alphen ad Rijn omstreeks 4.00 uur over de Emmalaan in Alphen. Zijn rijgedrag viel surveillerende agenten op. De ademanalyse wees 465 ugl uit, 220 ugl is de limiet. De man kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem is procesverbaal opgemaakt.

Op zondag 6 januari is een 28-jarige automobilist uit Alphen ad Rijn aangehouden op de A. Einsteinweg in Alphen ad Rijn. Zijn hoge snelheid en het negeren van verkeerslichten viel surveillerende agenten op. Toen de man werd aangehouden blies hij 320 ugl, 220 ugl is de limiet. Tegen de man is procesverbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak woning Alphen ad Rijn (D3)
Op zaterdag 5 januari is rond 18.00 uur ingebroken in een woning aan de Herfstlaan in Alphen ad Rijn. Door een raam te forceren werd toegang tot de woning verkregen. Waarschijnlijk werden de dader(s) gestoord door het afgaan van het alarm en zijn weggegaan.

Op zaterdag 5 januari is tussen 14.30 en 23.00 uur ingebroken in een woning aan de Herfstlaan in Alphen ad Rijn. Door een raam aan de achterzijde van de woning te foreceren, werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werd een computer weggenomen.

Controle jeugd Roelofarendsveen (D3)
Op zaterdag 5 januari is door de politie op de Rembrandt van Rijnsingel in Roelofarendsveen gecontroleerd op jeugd. Er werden hierbij geen onregelmatigheden aangetroffen.

Inbraak woning Hazerswoude Rijndijk (D3)
Op zaterdag 5 januari is aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Rhynenburcherlaan in Hazerswoude Rijndijk. Door de keukendeur te forceren werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werden een fototoestel en videocamera weggenomen.

Inbraak woning Hoogmade (D3)
Van zaterdag 5 januari op zondag 6 januari is ingebroken in een woning aan de Graaf Willem II Laan in Hoogmade. Door de deur aan de achterzijde te forceren, werd toegang tot de woning verkregen. De woning werd doorzocht waarbij sierraden zijn weggenomen.

Inbraak woning Zwammerdam (D3)
Van zaterdag 5 januari op zondag 6 januari is ingebroken in een woning aan de Molenstraat in Zwammerdam. Door het slot van de achterdeur te forceren, werd toegang tot de woning verkregen. Hierbij werd geld en een gsm weggenomen.

Brand Alphen ad Rijn (D3)
Op zondag 6 januari werd de politie omstreeks 19.45 uur naar een brand in een vrachtauto aan de Euromarkt in Alphen ad Rijn geroepen. De brand die waarschijnlijk door brandstichting ontstaan is, is door de brandweer geblust.

Gaatjesboren Moordrecht (D2)
In een woning aan de Zwanendreef is op 4 januari ingebroken dmv gaatjesboren. In een kozijn werden de gaatjes aangetroffen. De woning werd doorzocht en er werden spullen klaargelege. Jassen en sieraden lagen klaar. Vermoedelijk zijn de daders bij hun werk gestoord. Er wordt nog niets vermist.

Gaatjesboren Nieuwerkerk a.d. Yssel (D2)
Aan het Lelieveld is in de nacht van 4 op 5 januari een inbraak gepleegd in een woning dmv gaatjesboren. De woning werd doorzocht en er werd een portemonnaie en een computer weggenomen. Bij de buren werd een poging ondernomen.

Inbraak woning Nieuwerkerk a.d. Yssel (D2)
In een vrijstaande woning aan de 's Gravenweg is op de avond van 5 januari ingebroken. De voordeur werd geforceerd en de alarminstallatie onklaar gemaakt. De gehele woning werd overhoop gehaald en er werd een chaos aangericht. In ieder geval werden sieraden weggenomen, maar het is nog niet bekend wat er precies werd weggenomen. Een buurtonderzoek heeft nog niets opgeleverd.

Kop-staart aanrijding Haastrecht (D2)
Op de Provincialeweg ter hoogte van hm. paal 3.9 (net voorbij de kruising met de Grote Haven) vond op 5 januari omstreeks 10.00 uur een kop-staart aanrijding plaats tussen vier personenauto's. Er stak op dat moment een oudere, onbekend gebleven dame over. Drie auto's wisten op tijd te remmen. Een vierde bestuurder, een 38-jarige vrouw uit Vlist, merkte het remmen te laat op (ook omdat zij met haar reeds gewonde zoon op weg was naar het ziekenhuis, omdat hij een aantal vingers had afgezaagd) en reed op haar voorganger. Die reeds op zijn beurt weer tegen zijn voorganger en die weer tegen zijn voorganger. Gevolg: vier auto's met schade. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inbraak woning Bodegraven (D2)
In een woning aan de Hollandshof is ingebroken. De keukendeur aan de achterzijde werd geforceerd. Audio- en videoapparatuur en CD's werden weggenomen.
In een woning aan de Tuinstraat werd eveneens ingebroken. Een slot van de achterduer werd geforceerd. Sieraden, een portemoinnaie en een GSM werden weggenomen.

Inbraak woning Waddinxveen (D2)
In een woning aan de Burg. Trooststraat is op 6 januari ingebroken. Vermoedelijk zijn de daders binnengekomen middels de flippermethode. Een rijbewijs, kentekenbewijzen en pasjes werden weggenomen. Later werden een aantal goederen teruggevonden nabij de spoortunnel aan de Wilhelminakade.

Rijden onder invloed Stolwijk (D2)
Op de Schoonhovenseweg is op 4 januari om 21.45 uur een 42-jarige inwoner van Stolwijk aangehouden ter zake rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 545 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Hand door gokkast Nieuwerkerk a.d. Yssel (D2)
Kwam op 4 januari, omstreeks 24.00 uur een melding binnen dat bij een horecagelegenheid aan het Raadhuisplein iemand gewond was geraakt. Bleek dat een onbekend gebleven cafebezoeker per ongeluk met zijn hand door de gokkast geslagen had. De ambulance was reeds terplaatse en bracht de man over naar het ziekenhuis voor een aantal hechtingen.

Inbraak woning Boskoop (D2)
In een woning aan het Zuidwijk is in de avond van 5 januari ingebroken. Een raam werd geforceerd en de woning werd doorzocht. Diverse zilveren voorwerpen zijn weggenomen. Er is aangifte gedaan en er is inmiddels een buurtonderzoek ingesteld.
In een woning aan de Wilhelminalaan is eveneens ingebroken, vermoedelijk via de flippermethode. Hier werd een portemonnaie met inhoud weggenomen.

Inbraak woning Gouda (D2)
In een woning aan de Prins Hendrikstraat is op 6 januari omstreeks 10.30 uur ingebroken. De bewoners lagen op bed, toen zij een kamerdeur hoorden. Toen zij beneden kwamen stond de voordeur open en bleek dat een GSM , geld en een mini-disc waren weggenomen. Er is aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.