Ingezonden persbericht


Autodesk VIZ 4 legt nadruk op ontwerp en vereenvoudigt project-workflow

Nieuwe rendering-, belichtings- en bestandskoppelingsfuncties vergroten waarde van 3D-visualisaties tijdens ontwerpproces

Rotterdam, 7 januari 2002 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert Autodesk VIZ 4, voorheen bekend als 3D Studio VIZ. Dankzij Discreet 3ds max, de nieuwste software voor professionele animaties in 3D, kan met Autodesk VIZ 4 nieuwe functionaliteit voor belichtingssimulatie direct in de applicatie worden toegepast. Hierdoor kunnen ontwerpers hun in 3D gevisualiseerde ontwerpen nog beter presenteren, zowel aan klanten als aan collega s binnen het ontwerpteam.

Nadruk op ontwerp, niet op grafische technieken

In tegenstelling tot eerdere versies van 3D Studio VIZ integreert Autodesk VIZ 4 een nieuwe generatie rendering-technologie en belichtingsmogelijkheden in de applicatie. Ontwerpers kunnen daardoor intuïtiever te werk gaan en zich richten op de kwaliteit van hun ontwerp zonder zich druk te hoeven maken over grafische computertechnieken.

Dankzij natuurlijke belichting kunnen ontwerpers lichtbronnen in hun ontwerpen opnemen en de lichteffecten van een bepaald ontwerp zowel visueel als kwantitatief evalueren. De lichtsterkte kan worden gespecificeerd in fotometrische eenheden, volgens de industriestandaard IES (Illuminating Engineering Society) en/of volgens daglichtstandaards. Door toepassing van de Autodesk i-drop-technologie kunnen ontwerpers virtuele lichtbronnen via drag and drop rechtstreeks van websites afhalen en opnemen in hun Autodesk VIZ-ontwerpen.

Het toevoegen van belichting aan een ontwerp verliep in het verleden langs de weg van trial and error , een tijdrovend en moeizaam proces. Nu, dankzij de vele tools in één product, gaat dat moeiteloos.

Verbeterde project-workflow

Door verbeterde functionaliteit voor het koppelen van bestanden werkt Autodesk VIZ 4 nog beter samen met andere ontwerpoplossingen van Autodesk, waaronder Autodesk Architectural Desktop, Autodesk Land Desktop, Autodesk Inventor, Autodesk Mechanical Desktop en uiteraard AutoCAD 2002 en 3ds max. Deze hechte productintegratie stroomlijnt de project-workflow en vereenvoudigt het proces van technische tekening naar model en gerenderde voorstelling, en omgekeerd, aanzienlijk.

"VIZ 4 vormt een prima aanvulling op onze tools voor de bouwsector", aldus Phil Bernstein, vice president van de Autodesk Building Industry Division. "Modellen die met Autodesk Architectural Desktop zijn gemaakt, kunnen verder worden verfijnd door na te gaan wat de effecten zijn van belichting, materiaal en structuur."

Met de nieuwe belichtings- en bestandskoppelingsfuncties van VIZ 4 kunnen ontwerpers niet alleen overtuigende presentaties verzorgen, maar ook de verschillende fasen van het ontwerp beter over het voetlicht brengen. VIZ 4 is geschikt voor visualisering van elke ontwerptaak, uiteenlopend van snelle interactieve ontwerpen tot geavanceerde multimediapresentaties.

Autodesk
Autodesk is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content voor architectonische ontwerpen, landontwikkeling, werktuigbouwkundige ontwerpen, utiliteitsbouw, telecommunicatie en media en entertainment. Autodesk levert ontwerpsoftware en internetportaaldiensten, draadloze ontwikkelplatforms en 'point-of-location'-applicaties, waarmee gebruikers hun productiviteit kunnen verhogen dankzij de kracht van de digitale ontwerpomgeving.

Autodesk is één van de grootste softwarebedrijven ter wereld met vier miljoen gebruikers in 150 landen. Meer informatie is te vinden op www.autodesk.nl. Informatie over de producten van Discreet, een divisie van Autodesk die software ontwikkelt voor onder andere film- en videoproductie en het maken van computergames, is te vinden op www.discreet.com. Het Autodesk-aandeel is genoteerd aan de NASDAQ onder het symbool ADSK.

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Swetlana Westermeijer
Tel.: 010 288 50 32
GSM: 06 22 695 697
e-mail: swetlana.westermeijer@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters / Anne-Marie Brouwer
Tel.: 0345 501595
e-mail: monique@potterspr.nl

Autodesk, AutoCAD, AutoCAD LT, Mechanical Desktop en CAD Overlay zijn gedeponeerde handelsmerken en Volo, Autodesk Inventor, Autodesk Streamline, DXF en Discreet zijn handelsmerken van Autodesk, Inc., in de VS en/of in andere landen. Alle andere genoemde merknamen, productnamen en handelsmerken zijn eigendom van de respectieve bedrijven of organisaties.