Ingezonden persbericht


Kennisnet lanceert verkiezingensite

7 januari 2002

Met maar liefst twee verkiezingen voor de deur ­ de Gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart en de Tweede Kamerverkiezingen op 15 mei ­ mag het jaar 2002 met recht OEverkiezingenjaar¹ worden genoemd. Inspelend op het grote aantal jongeren dat dit jaar voor het eerst zal gaan stemmen, start Kennisnet op 14 januari met een speciaal op scholieren gerichte Verkiezingensite. Daarmee krijgen met name docenten Geschiedenis en Maatschappijleer een interessant hulpmiddel aangereikt om hun lessen over politiek en verkiezingen nét een ander tintje te geven.

De Verkiezingensite van Kennisnet is onderdeel van de campagne "Verkiezingen. U komt toch ook?", georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninklijksrelaties. De site biedt actualiteiten, verkiezingsuitslagen, achtergronden, informatie over het partijenstel, discussies en debatten. Door handig gebruik te maken van de interactiviteit van het medium, met de Kieshulp en de E-quiz als prachtig voorbeeld, kunnen leerlingen op de site hun kennis op ludieke wijze toepassen en verdiepen. Met de E-quiz kunnen leerlingen groepsgewijs tegen andere leerlingen en scholen spelen - en worden door dit competitie-element gestimuleerd kun kennis aan te scherpen. De Kieshulp geeft antwoord op de vraag welke partij het beste bij de individuele leerling past. Met links naar de sites van alle politieke partijen en andere relevante sites, vormt http://verkiezingen.kennisnet.nl een zeer volledige èn interessante informatiebron.

Kennisnet is een project van het Ministerie van OC&W dat verschillende groepen in het onderwijs - letterlijk en figuurlijk - met elkaar verbindt. Scholieren, leraren, ouders, scholen, organisaties, geïnteresseerden en ook culturele instellingen kunnen via de site met elkaar in contact komen. De website is een uitstekende gids en wegwijzer naar educatief materiaal op internet.

In aanvulling op de verkiezingensite van Kennisnet is de Kenmerk-uitgave OEDe Eerste Keer¹ voor docenten een handig magazine over het hoe en waarom van verkiezingen.

Voor meer informatie met betrekking tot Kennisnet: Stichting Kennisnet
Paletsingel 32
2718 NT Zoetermeer
Postbus 778
2700 AT Zoetermeer
Tel. : 079 ­ 323 09 96
Fax : 079 ­ 321 23 22
Woordvoerder Toine (A.J.M.M.) Maes, directie Stichting Kennisnet

Informatie voor docenten op http://verkiezingen.kennisnet.nl/docent Voor meer informatie over de Kenmerk-uitgave OEDe Eerste Keer¹: info@zorn-uitgeverij.nl, telefoonnummer 071 ­ 514 91 41.

Kennisnet biedt alle scholen in Nederland toegang
tot het internet, intranetfaciliteiten, tienduizenden educatieve pagina¹s en handige toepassingen
voor iedereen in en voor de klas.

Birgitte Broersma
DotWise B.V.

Oude Utrechtseweg 32-34
3743 KN Baarn
T 035 548 60 62
F 035 548 60 63