Persberichten politie Rivierenland

---

Maandag, 7 januari 2002

---



* Drie verdachten aangehouden naar aanleiding van vuurwerkexplosie Bemmel
BEMMEL - Op 1 januari raakten rond 00.20 uur vier personen gewond door een explosie van vuurwerk op de Beukenlaan in Bemmel. De politie heeft de zaak in onderzoek. Gisteren werden naar aanleiding van dit onderzoek drie personen aangehouden. De politie van district Rivierenland hield gisteren een 20-jarige jongen en diens 44-jarige vader aan. De jongen wordt verdacht van het kopen en het afsteken van het illegale vuurwerk, dat de explosie veroorzaakte. Beiden werden gehoord. Naar aanleiding van hun verklaringen kon later deze middag een derde persoon worden aangehouden. Het gaat om een 29-jarige inwoner van Huissen, die ervan wordt verdacht het illegale vuurwerk te hebben geleverd. Het vuurwerk bestond uit 37 pijlen, die bij elkaar in een doos zaten. Nadat drie van de pijlen waren afgegaan, ontplofte de rest van het vuurwerk in één klap.
De 20-jarige en de 29-jarige verdachte zijn momenteel nog in verzekering gesteld. De 44-jarige man is gistermiddag al weer heengezonden.
In totaal raakten door de explosie vier mensen gewond. Twee van hen (een 42-jarige vrouw en haar zesjarige zoontje) liggen nog in het ziekenhuis. Het politie-onderzoek duurt voort. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl