J.D. Edwards benoemt nieuwe CEO

Baarn, 7 januari 2002 - JDE (NASDAQ: JDEC) heeft Robert Dutkowsky benoemd tot President en Chief Executive Officer. Hij is de opvolger van C. Edward McVaney, een van de mede-oprichters van J.D. Edwards, die met enige onderbreking, het bedrijf de afgelopen 25 jaar liet uitgroeien tot één van 's werelds belangrijkste leveranciers van zakelijke software. Dutkowsky is afkomstig van Teradyne, Inc. waar hij sinds oktober 2001 als president verantwoordelijk was voor de Assembly Test Division. In die maand werd de firma GenRad overgenomen door Teradyne. Dutkowsky was voorzitter, president en CEO van GenRad.

Voordat hij in 2000 bij GenRad actief werd, was hij werkzaam bij EMC als executive vice president voor sales, marketing, alliances en customer service, en als president van het door EMC overgenomen Data General. Voorafgaand aan deze posities bekleedde hij nog een reeks van managementfuncties gedurende een lange loopbaan bij IBM. Dutkowsky begon bij IBM in 1977, hetzelfde jaar dat McVaney startte met J.D. Edwards.

Dutkowsky voegt zich bij een sterk management team, met Henk Bonde als Chief Operating Officer en Rick Allen als Chief Financial Officer. McVaney blijft lid van de board of directors en blijft hiervan voorzitter tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in maart dit jaar. Vanaf dat moment zal Dutkowsky ook deze functie op zich nemen.

"J.D. Edwards is bijzonder goed gepositioneerd om de komende jaren haar positie verder te versterken," aldus Dutkowsky. "Als ik kijk naar de kracht van het management, het commitment aan onze klanten, de marktgerichtheid en de kracht van ons huidige productaanbod, dan kan ik me in onze branche geen bedrijf bedenken dat er beter voor staat dan J.D. Edwards."

J.D. Edwards
J.D. Edwards is toonaangevend leverancier van ondernemings- en business-to-business software en services. Organisaties kunnen daardoor nauw samenwerken met toeleveranciers, klanten en andere zakenpartners. Dit bedrijfsmodel is bekend onder de naam Collaborative Commerce (C-Commerce). Het aanbod van J.D. Edwards C-Commerce bestaat uit een zeer complete bundel applicaties voor enterprise resource planning (ERP), supply chain-planning en -executie, customer relationship management (CRM) en kennismanagement. Bovendien biedt het interoperability technologie om computerplatforms en -applicaties binnen en tussen ondernemingen beter met elkaar te verbinden. Daarnaast omvat het ook een aantal instrumenten voor Business Process Integration. Door een aantal partnerships met andere leidende technologiebedrijven biedt J.D. Edwards ook oplossingen voor onder andere e-procurement, marketplace management en professional services automation. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denver, Verenigde Staten, de Nederlandse vestiging bevindt zich in Baarn. Meer informatie vindt u op de website: www.jdedwards.nl.