Gemeente Voorschoten


Voorlichtingspagina week 7 - 14 januari

E-mailen naar Afdeling ,Voorlichting


* Wijziging Verordening Kinderopvang Voorschoten
* Voornemen tot verlenen van vrijstelling ex artikel 15 van de WOR
* Nummering van de lijsten van kandidaten
* Wet milieubeheer

* Welstandscommissie

* Vaststelling nieuw lijnennet en dienstregeling lokaal openbaar vervoer Leiden, Leiderdorp, Oestgeest en Voorshoten
* Van deur tot deur in 3 stappen

* Collectes

* Burgerlijke stand

* Bouwzaken

---

Wijziging Verordening Kinderopvang Voorschoten

Burgemeester en wethouders van Voorschoten maken bekend dat de raad van deze gemeente op 20 december 2001 de "Verordening tot eerste wijziging van de Verordening Kinderopvang Voorschoten" heeft vastgesteld.

Door deze wijziging is het mogelijk dat een kindercentrum een overeenkomst kan afsluiten met leerlingen voor een beroeps begeleidende leerweg (BBL), waarbij deze leerlingen de mogelijkheid krijgen twee jaar lang werken en leren te combineren, waarna hen een arbeidsovereenkomst wordt aangeboden.

De verordening treedt in werking op 16 januari 2002 en kan desgewenst worden ingezien in het gemeentehuis, bij de afdeling Onderwijs, Cultuur en Sport, op werkdagen tussen 08.30 en 12.30 uur. Telefonische informatie kunt u krijgen bij mevrouw N. Lautenbach, telefoon (071) 5600689.


---

Voornemen tot verlenen van vrijstelling ex artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van Voorschoten maakt bekend dat met ingang van woensdag 9 januari tot en met dinsdag 22 januari 2002 in het gemeentehuis in het Informatiecentrum op werkdagen van 8.30 tot 12.30 en na telefonische afspraak 's-middags en op donderdagavond van 18 tot 20 uur, voor een ieder ter inzage ligt:

* een bouwaanvraag voor het vergroten van een woning aan de Frederik Hendriklaan 49 te Voorschoten

Met toepassing van artikel 15, de zogenaamde binnenplanse vrijstelling, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kunnen burgemeester en wethouders voor dit plan vrijstelling verlenen van het geldende bestemmingsplan, waarna de benodigde bouwvergunning kan worden verleend.

Een ieder kan tot en met 22 januari 2002 schriftelijke bedenkingen naar voren brengen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling. Bedenkingen kunnen worden gericht aan:
Burgemeester en Wethouders van Voorschoten

Postbus 393

2250 AJ VOORSCHOTEN


---

NUMMERING VAN DE LIJSTEN VAN KANDIDATEN

BESLISSING GELDIGHEID LIJSTENCOMBINATIES
TER INZAGELEGGING GELDIGE LIJSTEN VAN KANDIDATEN
De voorzitter van het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt bekend, dat op donderdag 24 januari 2002 om 16.00 uur, in een openbare zitting in de B&W-kamer van het gemeentehuis de nummering van de ingeleverde lijsten van kandidaten en de beslissing over de geldigheid van de lijstencombinaties voor de op woensdag 6 maart 2002 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente zal plaatshebben.
De lijsten van kandidaten met vermelding van de daaraan toegekende nummers worden voor een ieder ter inzage gelegd bij de afdeling Burgerzaken, Leidseweg 25, vanaf vrijdag 25 januari 2002.

ZITTING VAN HET HOOFDSTEMBUREAU INZAKE BESLISSING
GELDIGHEID INGELEVERDE KANDIDATENLIJSTEN
De voorzitter van het hoofdstembureau voor de op woensdag 6 maart 2002 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt, ingevolge artikel I 4 van de Kieswet bekend, dat dit bureau op vrijdag 25 januari 2002 om 16.00 uur, in de B&W-kamer van het gemeentehuis in een openbare zitting zal beslissen over:

* de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten;
* het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten;
* het handhaven van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering.


---

Wet milieubeheer

Meldingen

Voor een aantal soorten bedrijven zijn in een algemene maatregel van bestuur regels gesteld, die nodig zijn ter bescherming van het milieu. Bedrijven waarvoor zo'n maatregel van bestuur geldt hebben geen milieuvergunning nodig. Zij moeten de oprichting of verandering van een bedrijf wel melden. Burgemeester en wethouders van Voorschoten ontvingen de volgende melding op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer en Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer:

* V.d. Toorn Auto's, garagebedrijf aan de Leidseweg 386.
Deze melding ligt tot 6 februari 2002 ter inzage bij het informatiecentrum van bureau Voorlichting en Communicatie van het gemeentehuis. Inzage is mogelijk dagelijks van 08.30 tot 12.30 uur en op afspraak `s middags en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

---

Welstandscommissie

Op maandag 7 januari aanstaande vergadert de Welstandscommissie. Zij beoordeelt de bij de gemeente binnengekomen bouwplannen. Deze vergadering is openbaar en vindt plaats in de B&W-kamer van het gemeentehuis.

De vergadering begint om 10.00 uur met een besloten gedeelte. Tijdens dit deel, dat tot 11.00 uur duurt, kunnen belanghebbenden mondeling toelichting geven op de te behandelen bouwplannen. Zij kunnen zich, uitsluitend na telefonische afspraak, hiervoor aanmelden via nummer (071) 5600 725. Via dit telefoonnummer kan ook informatie worden ingewonnen over de nagekomen bouwplannen. Het openbare gedeelte begint om 11.00 uur.

10:00 uur Informeel overleg

* BV2001360 Middelgeestlaan 95, vergroten woning; 10:15 uur, dhr.A. Mook, aanvrager;

11:00 uur Openbare vergadering

* Vaststellen van de notulen uit de vergadering van 17 december 2001;

* Laan van Langenhorst 1, vergroten bedrijfsruimte;

---

Vaststelling nieuw lijnennet en dienstregeling lokaal openbaar vervoer Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten

Het college van burgemeester en wethouders van Leiden, in de hoedanigheid van centrumgemeente, maakt bekend dat voor het lokaal openbaar vervoer in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten een nieuw lijnennet en een nieuwe dienstregeling voor de periode 17 februari tot 15 december 2002 is vastgesteld.

Het vastgestelde lijnennet en de dienstregeling en de tekst van het collegebesluit liggen met ingang van 14 januari 2002 veertien dagen ter inzage in de bibliotheek in het atrium van het Stadsbouwhuis, Langegracht 72 in Leiden en in de gemeentehuizen van Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten.

Gedurende zes weken na de datum van deze mededeling kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Nadere informatie bij de heer K. Rotteveel, afdeling Verkeer en Vervoer, tel. 516.58.57.


---

Van deur tot deur in 3 stappen

De OV-taxi is een nieuwe vorm van openbaar vervoer in de Leidse regio. Het is reizen met comfort van een taxi voor een prijs die beduidend lager ligt. Het werkt erg eenvoudig: bepaal uw bestemming, bel 0900-2022368, en vertrek vanaf uw voordeur. Kortom de OV-taxi is voor iedereen die ergens op een gemakkelijke manier naar toe wil.

---

Collectes

Van 13 tot en met 26 januari wordt gecollecteerd voor de Nationale Eurocollecte.


---

Burgerlijke Stand

Geboren:

* 21dec01 Sietse, z.v. W.A. Fase en S. van Houten;
* 25dec01 Lucas, Roelof Theodor z.v. M.F. Brink R.B.M. Elshof;
* 28dec01 Joël, z.v. W.M. van Hutten en D.I. Brussee;
* 30dec01 Terra, d.v. D.Keij en J. Hoogervorst;

Huwelijksaangifte / aangifte van partnerschapsregistratie:

Gehuwd/geregistreerde partners:

* 08dec01 K.W. Veldman en M.C. Borchert;

* 08dec01 Jhr. E.R. van der Wyck en S. Carlier;
Overleden:

* 12dec01 N.W. Wassenaar, oud 60 jaar;

* 10dec01 J.C. Smulders e.v. Dijkema, oud 73 jaar;
* 09dec01 T.T. Vink, oud 83 jaar;

* 09dec01 A. Ravensbergen, oud 90 jaar;

* 07dec01 H. van den Berg, oud 78 jaar;


---

Bouwzaken

Aanvraag om bouwvergunning:

* Buizerderf 17; voor het vergroten van de woning;
* Veurseweg 3; voor het veranderen en vernieuwen van een klooster/kloosterbejaardenoord;

* Dillenburglaan 8; voor het vergroten van een garage;
* Wilgenlaan 5; voor het plaatsen van een garage met berging;
* Valkeweg 6; voor het vergroten van de woning;
* Valkeweg 8; voor het vergroten van de woning;
* Valkeweg 10; voor het vergroten van de woning;
* Laantje van Wissen; voor het oprichten van een woning;
* De Savornin Lohmanplantsoen 43; voor het vergroten van de woning;
* Middelgeestlaan 93; voor het vergroten van de woning;
* Voorstraat 6; voor het vergroten en veranderen van een restaurant;

* Karel Doormanlaan 19; voor het vergroten van een berging;
* Frederik Hendriklaan 39; voor het vergroten van de woning;

Melding tot bouwvoornemen:

Bovenvermelde aanvragen en meldingen kunnen bij de afdeling Bouw en Milieu van de gemeente (kamer 036) op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur worden ingezien. 's Middags en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur op afspraak. Indien een vrijstelling op grond van het bestemmingsplan noodzakelijk is, vindt een aparte publicatie plaats. Dat is de eerste gelegenheid om uw zienswijze over de aanvraag gemotiveerd en schriftelijk in te dienen. Indien een bouwvergunning is verleend vindt eveneens een publicatie plaats. Dan biedt de Algemene wet bestuursrecht de mogelijkheid een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen.

Verleende bouwvergunning:


---

Leidseweg 25
Postbus 393
2250 AJ Voorschoten
Telefoon (071) 5 600 600
Telefax (071) 5 22 65 87

Openingstijden :
ma-vr. 8:30-12:30 uur
's middags op afspraak
do. 18:00-20:00 uur
burgerzaken geopend
overige afdelingen op afspraak