Ingezonden persbericht


Manugistics Supplier Relationship Management oplossing helpt Axcelis Technologies bij bouw van een geavanceerd systeem voor componentenbeheer

Utrecht, 7 januari 2002 -- Manugistics Group, Inc. (Nasdaq: MANU), de toonaangevende wereldwijde leverancier van Enterprise Profit OptimizationÔ (EPO) oplossingen , kondigt aan dat Axcelis Technologies, Inc. (Nasdaq: ACLS), een vooraanstaande producent van innovatieve, hoogproductieve oplossingen voor de halfgeleiderindustrie, een Manugistics Supplier Relationship Management (SRM) oplossing gaat gebruiken voor de ontwikkeling van een geavanceerd systeem voor componentenbeheer.

Axcelis heeft Manugistics NetWORKS Component ManagementÔ gekozen als fundament voor de standaardisering van haar componentendatabank, de rationalisatie van de gegevens in de verschillende bestaande databanken en de creatie van een gemeenschappelijk, omvattend systeem voor de toegang tot de verschillende onderdelen. Dankzij dit systeem zullen ingenieurs en aankoopverantwoordelijken sneller componenten kunnen selecteren en aankopen. De oplossing zal Axcelis ook toelaten om een cyclustijden aanzienlijk te verkorten, dubbele stuknummers te beperken tot het absolute minimum, de inventarissen te beperken, het leveranciersbeheer te verbeteren en ontwerpiteraties te doen toenemen, waardoor de productteams van Axcelis dan weer beter zullen kunnen inspelen op de klantbehoeften.

Axcelis koos pas na een langdurig selectieproces, waarbij verscheidene leveranciers van SRM-oplossingen onder de loep genomen werden, voor de Manugistics-oplossing voor het beheer van onderdelen en grondstoffen. De firma concludeerde dat het Manugistics-aanbod de verst gevorderde en meest gebruiksklare oplossing was en tevens het best aansloot bij haar interne processen.

"De keuze van Axcelis voor Manugistics NetWORKS Component ManagementÔ is een belangrijke bevestiging van onze inspanningen om een definitieve doorbraak tot stand te brengen op de groeiende markt van de Supplier Relationship Managementoplossingen," aldus Greg Owens, Voorzitter en CEO van Manugistics. "Wij zullen ons blijven toespitsen op de ontwikkeling van oplossingen - én toekomstige partnerships en overnames - die ons de mogelijkheid bieden om de voor onze klanten belangrijkste bedrijfsprocessen optimaal te beheren."

Eerder dit jaar nam Manugistics de Collaborative Sourcing and Design (CSD) activiteit van PartMiner, Inc. over en breidde hiermee haar technologische SRM-expertise sterk uit. Manugistics ontwikkelde binnen de kortste keren een op CSD-gebaseerde oplossing waarmee productiebedrijven het ontwerp van en de aankoop van grondstoffen voor hun producten kunnen optimaliseren op basis van een betere keuze, analyse en beheer van grondstoffen en leveranciers. Deze SRM-oplossing met de naam Manugistics NetWORKS Component ManagementÔ helpt bedrijven in uiteenlopende sectoren bij de verregaande stroomlijning van hun ontwerpprocessen enerzijds en het beheersen van hun kosten anderzijds.

De Supplier Relationship Managementoplossingen van Manugistics leveren een belangrijke bijdrage tot de optimalisering van alle activiteiten die gekoppeld zijn aan het ontwerp, de aankoop van onderdelen/grondstoffen voor en de vervaardiging van goederen, en dragen ook bij tot een effectievere samenwerking met belangrijke grondstoffenleveranciers.

Over Manugistics Group, Inc.

Manugistics helpt bedrijven om hun operationele kosten te beperken, de klantenservice te verbeteren, hun rentabiliteit op te drijven en hun groei te versnellen via de optimalisering van het bevoorradingsnetwerk, van ontwerp en aankoop tot prijsbepaling en levering. Het bedrijf ontwikkelt omvattende oplossingen voor het beheer van de leveranciersrelaties, het beheer van de bevoorradingsketen en de optimalisering van prijsbepaling en inkomsten. Manugistics heeft kantoren in Australië, België, Brazilië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Singapore, Spanje, Taiwan, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Tot de klantenlijst van de onderneming behoren sectorleiders zoals 3Com, Amazon.com, Boeing, BP, Brown & Williamson, Caterpillar, Cisco Systems, Coca-Cola Bottling, Compaq, Converge, DuPont, eConnections, Ford Motor Company, General Electric, Harley-Davidson, Hormel, Levi Strauss & Co., Fruit of the Loom, Marriott, Nestle, Texas Instruments, Timberland, Unilever en United Airlines. Voor meer informatie raadpleeg www.manugistics.com.

Over Axcelis Technologies, Inc.

Axcelis Technologies, Inc., met hoofdkantoor in Beverly, Massachusetts, ontwikkelt innovatieve, hoogproductieve productieoplossingen voor de halfgeleiderindustrie. Axcelis spitst zich toe op het ontwerp en de productie van hoge stroom, middenstroom en hoge energie ion-implantatieapparatuur; snelle thermische verwerkingssystemen en fotostabilisatie- en fotoresistente stripping-apparatuur. Axcelis Technologies heeft productiefaciliteiten in Beverly en Rockville, Maryland, V.S.A., evenals in Tokyo, Japan, via haar jointventure Sumitomo Eaton Nova.