Ingezonden persbericht

Miljoenste internet snelheidstest uitgevoerd

speedtest.nl onafhankelijke internet snelheidsmetingen

DEN HAAG, 20020107 -- Speedtest.nl, de onafhankelijke internet snelheidsmeting, heeft op 7 januari 2002 de miljoenste snelheidstest geregistreerd. Alleen de metingen die zijn uitgevoerd door geregistreerde gebruikers zijn in deze telling meegenomen. De miljoenste test werd gedaan met een Casema Cable Broadboand Premium abonnement.

Dankzij de grote hoeveelheid tests die dagelijks op Speedtest.nl worden uitgevoerd geeft de site een steeds vollediger beeld van de internet snelheden die de verschillende providers halen en ook de ontwikkeling daarvan.

Speedtest.nl biedt gebruikers een objectieve mogelijkheid snelheidstesten op de internet verbinding uit te voeren. De resultaten worden opgeslagen in een database waardoor gebruikers eigen gegevens kunnen raadplegen en rapportages kunnen worden opgevraagd. Gebruikers kunnen zo hun internet snelheid vergelijken met een ander abonnement, een andere configuratie of met de snelheid van mensen met hetzelfde abonnement binnen dezelfde postcode regio.

Ook de ontwikkeling in snelheid van de verschillende typen internet verbinding en providers komt op Speedtest goed naar voren. Op dit moment worden de hoogste plaatsen in de top 10 bezet door kabel verbindingen.

De snelste stijgers op dit moment zijn de Terayon abonnementen van Kabelfoon. Kabelfoon heeft de download capaciteit van deze abonnementen per 1 januari 2002 met 50% verhoogd hetgeen direct duidelijk te zien is in de testresultaten.



Ingezonden persbericht