Gemeente Westervoort


NIEUWSBERICHTEN

Afvalbrengstation

Vanaf 1 januari 2002 is de poort van het Afvalbrengstation Noord aan de Van Oldenbarneveldtstraat in Arnhem definitief gesloten. Aan de Beijerinckweg in Arnhem wordt momenteel een nieuw afvalbrengstation gebouwd. Vanaf het moment van openstelling kunnen ook de Westervoortse inwoners hier terecht. Hierover volgt nog nadere berichtgeving.

In afwachting van de openstelling van het nieuwe afvalbrengstation aan de Beijerinckweg in Arnhem is de openstelling van de gemeentewerf aan Het Ambacht voor het afleveren van huishoudelijke afvalstoffen tijdelijk verruimd.

De gewijzigde openingstijden zijn:

* donderdag: 15.00 uur 17.00 uur

* zaterdag: 13.00 uur 16.00 uur

De gemeentewerf zal voor het afleveren van afval worden gesloten zodra het nieuwe afvalbrengstation aan de Beijerinckweg 9a in Arnhem in gebruik kan worden genomen.

Daarnaast kunnen de inwoners van Westervoort zolang het nieuwe afvalbrengstation nog niet geopend is ook bij het Afvalbrengstation-Zuid terecht. Adres: Industrieterrein Overmaat 17 (Arnhem-Zuid). Openingstijden: 09.00 uur tot 17.00 uur. Bij een bezoek aan dit afvalbrengstation is legitimatie verplicht.
Meer informatie: ARA NV, Arnhem, tel. (026-)4460490
Nevenfuncties

Vanaf heden liggen de verklaringen omtrent nevenfuncties van de gemeenteraadsleden ter inzage in het gemeentehuis iedere werkdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Indien u deze verklaringen wilt inzien kunt u zich melden bij de receptie.

Kandidaatstelling

De burgemeester van Westervoort maakt het volgende bekend:
1. Op 22 januari 2002 zal de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad plaatshebben.

2. Op die dag kunnen op het gemeentehuis aan het adres Dorpsplein 1 bij het daar gevestigde hoofdstembureau van 9.00 tot 15.00 uur lijsten van kandidaten (model H1) worden ingeleverd.
3. De benodigde formulieren voor


* de lijsten van kandidaten (model H1)

* de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H9)

* de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H3-1)
* de machtigingen tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen van politieke groeperingen of afkortingen daarvan, boven een kandidatenlijst (model H3-2)
* de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H4)

* de verklaringen betreffende het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I-10)

zijn tot en met de dag van de kandidaatstelling op het gemeentehuis kosteloos verkrijgbaar voor de kiezers.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de inlevering van de kandidatenlijsten worden op het gemeentehuis verstrekt.

inspraakprocedure verordening op het correctief raadgevend referendum

Het college van burgemeester en wethouders heeft een ontwerp-Verordening op het correctief raadgevend referendum opgesteld. Basis voor deze verordening vormt de Tijdelijke referendumwet (Trw), die het houden van correctieve, raadgevende referenda op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau mogelijk maakt. De Trw biedt gemeenten de mogelijkheid enkele besluiten uit te zonderen van de mogelijkheid tot het houden van een gemeentelijk referendum door het vaststellen van een verordening. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor door middel van de ontwerp-Verordening op het correctief raadgevend referendum de volgende besluiten uit te zonderen:

* een besluit van de gemeenteraad inhoudende een algemeen verbindend voorschrift of de intrekking daarvan, dat uitsluitend betrekking heeft op:

+ de rechtspositie van ambtsdragers of gewezen ambtsdragers als zodanig dan wel hun nagelaten betrekkingen of hun rechthebbenden;

+ de gemeentelijke belastingen, bedoeld in hoofdstuk XV van de Gemeentewet;

* een besluit van de gemeenteraad tot oprichting van of deelneming in privaatrechtelijke regelingen;

* een besluit van de gemeenteraad tot het aangaan, opheffen of wijzigen van gemeenschappelijke regelingen.

Voordat het college van burgemeester en wethouders het voorstel aan gemeenteraad doen, passen zij op grond van de Algemene inspraakverordening gemeente Westervoort 2000 de inspraakprocedure toe door van 13 december 2001 tot en met 10 januari 2002 de ontwerp-verordening voor ieder ter inzage te leggen bij de afdeling AJZ/VROM van de gemeentesecretarie, Dorpsplein 1 in Westervoort op:
* alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur.
Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad van Westervoort, Postbus 40, 6930 AA Westervoort.

De gemeenteraad betrekt deze zienswijze bij de definitieve vaststelling van de verordening.

Gewijzigd eindverslag inspraak bestemmingsplan Kern 2000

Burgemeester en wethouders van Westervoort maken bekend dat het eindverslag van de inspraakprocedure van het
voorontwerp-bestemmingsplan Kern 2000 gewijzigd is vastgesteld in die zin dat de in het verslag van de voorlichtingsavond genoemde percelen Klapstraat 117 en 119 zijn gewijzigd in Klapstraat 17 en 19.

Het gewijzigde eindverslag ligt met ingang van 20 december 2001 gedurende een termijn van vier weken voor een ieder ter inzage. Omtrent bovengenoemde wijziging bestaat de mogelijkheid om een schriftelijke klacht in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40 6930 AA Westervoort. Dit dient te geschieden binnen uiterlijk vier weken na afloop van de inspraakprocedure.

Inzage van het gewijzigde eindverslag van de inspraak kan worden verkregen op het gemeentehuis bij de afdeling AJZ/VROM, Dorpsplein 1 te Westervoort:

* op alle werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur of op afspraak van 14.00 uur - 16.00 uur;

* op maandag op afspraak van 18.00 uur - 21.00 uur.
Goedgekeurd bestemmingsplan Steenderens, 7e partiële herziening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westervoort maken, ingevolge artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 15 november 2001, nr. RE2001.92116 de 7e partiële herziening van het bestemmingsplan Steenderens hebben goedgekeurd. Deze partiële herziening heeft tot doel de bestemming maatschappelijke doeleinden van het pand Heilweg 63 te wijzigen in een bestemming vrijstaande woningen en kantoren en dienstverlening.

Het besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland en het bestemmingsplan liggen met ingang van 13 december 2001 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie, afdeling AJZ/VROM, Dorpsplein 1 te Westervoort. Inzage kan worden verkregen op werkdagen van 08.00 uur - 12.30 uur, op afspraak op maandag van 14.00 uur - 16.00 uur en van 18.00 uur - 21.00 uur, op overige werkdagen van 14.00 uur - 16.00 uur (eveneens op afspraak).

Gedurende genoemde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te s-Gravenhage. Aangezien niemand bedenkingen heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten, kunnen alleen belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, beroep instellen tegen het goedkeuringsbesluit. Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Wijziging openbaar busvervoer gemeente Westervoort

Met ingang van 6 januari 2002.

Op 6 januari 2002 wijzigt het openbaar busvervoer in de gemeente Westervoort:

* Alle buslijnen (behalve spitslijn 69) rijden in Westervoort voortaan via de wijk Ganzenpoel. Daardoor rijden er in de ochtendspits maar liefst 8 bussen per uur vanaf de halten in Ganzenpoel naar Arnhem (s middags in omgekeerde richting). Overdag en op zaterdag rijden er 4 (s avonds en op zondag 2) bussen per uur vanaf de halten in Ganzenpoel naar Arnhem v.v.
* Spitslijn 64 naar Arnhem Het Broek, Arnhem Prinsenhof en Arnhem NS komt te vervallen.

* Spitslijn 69 naar Arnhem ziekenhuis Rijnstate rijdt in Arnhem voortaan via de bedrijventerreinen Het Broek en Prinsenhof en stopt bij een beperkt aantal halten. Op lijn 69 zullen meer ritten gaan rijden.

Inwoners van Westervoort met bestemming bedrijventerrein Arnhem Het Broek of Arnhem Prinsenhof reizen vanaf de halten Broeklanden en Gemeentehuis met lijn 69. Vanaf de overige halten in Westervoort dient u met lijn 60, 61 of 62 naar de halte Westervoort Gemeentehuis te reizen en daar over te stappen op lijn 69.

Lijn 69 stopt in Arnhem uitsluitend bij de halten Zwembad IJsselvliet, P. Calandweg, Kleefse Waard, Eusebiusplein, Broerenstraat, Kortestraat en Station NS.

Alle informatie over de nieuwe dienstregeling vindt u in de brochure, die medio november huis aan huis is bezorgd. Indien u deze niet hebt ontvangen kunt u deze aanvragen bij connexxion klantenservice 0900-2666399 ( 0,22 per minuut). Op zaterdag 22 december is het connexxion promotieteam aanwezig in het winkelcentrum Wijborgh (11.00-16.00 uur). Voor 5,50 kunt u daar het nieuwe busboekje kopen.