Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-01-2002 Politieberichten district Maastricht (HP 13.35 uur) Maandag 7 jnuari 2002

Maastricht, gestolen auto uitgebrand:
Een weggebruiker trof maandagmorgen 7 januari 2002 omstreeks 00.20 uur in een greppel van de Molenweg te Maastricht een brandende personenauto aan waarvan de verlichting nog brandde. In de auto waren geen personen aanwezig. De getuige waarschuwde meteen de hulpdiensten. De ter plaatse gekomen brandweer bluste de brand. De politie die een onderzoek instelde naar de herkomst van de auto stelde vast dat de auto in België gestolen was ten nadele van een inwoner van Dison. Deze werd door de politie van Verviers in kennis gesteld van het aantreffen van zijn auto in Maastricht. Een bergingsbedrijf heeft de grotendeels uitgebrande auto weggesleept. De politie stelt een onderzoek in of de auto mogelijk gebruikt is bij het plegen van misdrijven.

Maastricht, poging tot inbraak:
De voorbije nacht heeft een poging tot inbraak plaatsgevonden in een bedrijf aan de Punterweg te Maastricht. De inbrekers sloegen op twee plaatsen gaten (1 bij 0,7 en 0,5 bij 0,5 m) in de buitenmuren, waardoor de toegang tot bedrijfsruimte verkregen werd. Echter de inbrekers gingen het bedrijf niet binnen. Mogelijk omdat het bedrijf voorzien is van een inbraakalarm en de inbrekers dit bemerkt hadden. Er werd dan ook niets weggenomen. Namens het bedrijf is van de poging tot inbraak aangifte gedaan.

Valkenburg, brandstichting in auto:
Zondagavond 6 januari 2002 omstreeks 23.45 uur raakte op de parkeerplaats van een supermarkt aan het Walramplein te Valkenburg een personenauto in brand. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand die in het binnencompartiment is ontstaan. Na het blussen bleek dat een van de portiersloten van de auto opengebroken was en dat de brand ontstaan was op de zitting van de bijrijdersstoel. De politie stelt een verder onderzoek in. De eigenaar heeft inmiddels van de brandstichting bij de politie aangifte gedaan.